Sihat Bertenaga

Tips Hilangkan Mengantuk Semasa Memandu

Memasuki minggu terakhir ramadhan, tentunya ramai dari kita yang mulai bergerak pulang ke kampung halaman. Sebelum bergerak pulang, jangan lupa untuk anda memeriksa kendaraan agar perjalanan anda balik ke kampung halaman berjalan dengan lancar tanpa sebarang gangguan ataupun kerosakan kereta. Sebelum berangkat memulai perjalanan, pastikan pintu rumah anda sudah dikunci dan gas dapur telah di cabut, pastikan peralatan elektrik yang tak digunakan telah pun dicabut dan dimatikan. Jika anda tinggal di  kawasan perumahan, laporkan kepada balai polis berhampiran yang anda tidak berada di rumah, agar pihak polis boleh sesekali meronda kawasan perumahan anda semasa ketiadaan anda dirumah.

set pemanduan
Set Elak mengantuk semasa pemanduan

Sebelum berangkat ke kampung halaman ada baiknya anda memperhatikan hal-hal berikut ini:

  • Pastikan anda cukup beristirahat agar sentiasa bertenaga semasa pemanduan
  • Pastikan minyak kendaraan anda mencukupi
  • Pastikan kendaraan anda sudah di service dan tayar dalam keadaan baik
  • Tidak menggunakan smartphone semasa mengendarai kendaraan
  • Tidak mengantuk semasa mengendarai
  • Berhenti di kawasan rehat untuk beristirahat

Dalam pemanduan yang jauh, kita akan rasa letih dan mengantuk. Oleh itu ada baiknya semasa bersahur atau berbuka anda mengambil Cinch Tea Mix ataupun Performanced Drink untuk mengelak diri dari mengantuk. Kedua jenis minuman ini baik untuk anda agar sentiasa bertenaga dan cergas semasa pemanduan.  Cinch tea Mix adalah tea yang sangat sedap dan kurang gula. Cinch tea Mix adalah minuman pengganti kopi, soda atau manisan untuk menggalakkan kecergasan tubuh. Tanpa gluten, tiada perasa tiruan dan bahan pengawet.

cinch tea
Cinch Tea Mix

 

Jika anda tak suka minum tea anda boleh mengambil performanced drink, perisa orange yang agak masam dan kurang manis berbanding air isotonik biasa. Performanced Drink ini bantu kita untuk mengekalkan bendalir dalam tubuh badan kita. Meningkatkan daya ketahanan badan serta memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang. Ianya mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Mengurangkan kehausan, melembabkan kulit dan kelihatan muda. Serta mengekalkan paras gula. Satu hidangan lazat untuk diminum.

Performanced drink terbaik
Performanced Drink

 

Semoga perjalanan pergi dan  balik kampung anda berjalan lancar dan dapat meraikan hari kemenangan dengan penuh kesyukuran bersama keluarga tercinta. Jangan lupa untuk persiapkan  Performanced Drink dan Cinch Tea Mix agar perjalanan pergi dan balik kampung anda lebih bertenaga dan ceria.

Anda boleh mendapatkan Set Pemanduan Disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Pemanduan

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akankamiterus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Tips Hilangkan Mengantuk Semasa Memandu”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam