Istimewa Vivix

Bahayakah Penyakit Vertigo Dan Bagaimana Cara Atasinya

Sebagaimana entry yang lalu tentang penyakit vertigo. Vertigo ini selalu berlaku secara tiba-tiba dan sebentar sahaja. Ada juga serangan vertigo yang berlangsung lama sampai berhari-hari. Muntah-muntah dan rasa pening dan juga hilang keseimbangan adalah salah satu gejala yang dirasai oleh pesakit vertigo ini.

sakit vertigo

Jika anda kerap alami pening kepala dan tiba-tiba muntah, serta rasa keseimbangan anda mulai terpengaruh ada baiknya anda memeriksakan diri ke doktor untuk pemeriksaan lanjut.  Vertigo biasanya terjadi kerana gangguan pada telinga dalam. Gangguan ini akan memicu mekanisme keseimbangan tubuh. Penyebab lain seperti adanya tumor otak, migrain sakit kepala sebelah, penyakit meniere atau gangguan yang menyerang telinga bahagian dalam, juga penggunaan ubat-ubatan tertentu yang menyebabkan kerusakan telinga. Luka atau trauma dikepala juga boleh menyebabkan risiko terkena Vertigo.

vertigo dan sebabnya

Sebahagian besar kes Vertigo ini boleh sembuh dengan sendirinya tanpa melakukan pengubatan. Hal ini mungkin terjadi kerana otak berhasil beradaptasi dengan perubahan pada telinga bahagian dalam.

Ada juga beberapa penyebab  vertigo yang memerlukan langkah pengubatan yang khusus, diantaranya iaitu :

  • Manuver Epley untuk menangani BBPV
  • Ubat-ubatan, seperti prochlorperazine dan antihistamin. Namun ubat-ubatan ini biasanya efektif pada peringkat awal dan tak digunakan untuk masa lama.
  • Terapi rehabilitasi vestibular untuk membantu otak beradaptasi dengan signal mengelirukan dari telinga yang jadi penyebab vertigo sehingga frekuensinya berkurang.

senaman

Vertigo sebaiknya ditangani dengan seawal mungkin agar gejala yang dirasakan boleh diatasi dengan baik. Bagi penderita migrain mahupun vertigo, sebaiknya rajinlah membuat senaman dan mengolah pernafasan. Tarik nafas yang dalam sebanyak -banyaknya setiap pagi saat udara masih bersih. Cara ini boleh menimbulkan perasaan tenang dan menghadirkan lebih banyak oksigen ke paru-paru. Bersikap lebih santai dan tenang dalam kehidupan sehari-hari anda.

Makan makanan yang sihat dan seimbang dan juga perbanyakkan rehat adalah salah satu cara untuk anda boleh mengurangkan risiko alami vertigo. Selain itu anda boleh juga mengamalkan pengambilan makanan tambahan yang membantu mengatasi masalah vertigo ini.

makanan seimbang

Vivix merupakan salah satu pilihan terbaik untuk anda merawat gejala vertigo. Vivix kaya dengan antioksidan yang dapat membantu anda melawan radikal bebas dan juga mengandungi resveratrol yang 13 kali ganda lebih baik dari resvertrol biasa. Ramuan botani yang hebat dalam Vivix akan membantu anda untuk lebih sihat dan bertenag sepanjang hari. Amalan Vivix setiap hari akan buat anda lebih tenang dan santai dan mengurangkan risiko terkena vertigo.

vivix terdapat anggur muscadine

 

Vivix bertindak balas dalam 4 cara

Diantara cara tindak balas Vivix terhadap tubuh badan kita iaitu ;
1)membaiki dan melindungi DNA
2)Kesan positif terhadap pengawalan genatik
3)penghasilan tenaga (mitokondria)
4)melambatkan penghasilan AGE PROTEIN

Kebanyakan sel mengandungi 200 hingga 5000 mitokondria sel yang mengandungi lebih banyak bilangan mitokondria menghasilkan lebih banyak tenaga. Mitokondria dikenali sebagai ‘kilang tenaga’ bagi sel kerana ia menghasilkan aderosina trifostat(ATP) iaitu bekalan tenaga biologi yang mengawal kegiatan badan. Semasa kita muda mitrokondria menghasilkan ATP yang cukup untuk kita kekal aktif. Apabila usia meningkat, mitokondria kita juga kehilangan bentuk dan struktur menjadi lebih keras dan menghasilkan tenaga yang kurang. Kekurangan tenaga memberi kesan kepada setiap sel dan sistem organ badan. Jadi semakin kita berusia semakin kurang mitondria di hasilkan.

Dapatkan Vivix hari ini untuk anda dan orang tersayang untuk bantu merawat dan atasi Vertigo yang diderita. Vivix sangat istimewa dengan kandungan anggur muscadine yang sangat baik untuk kesihatan kita. Dengan pengambilan secara konsisten setiap hari, in sha Allah masalah anda akan segera teratasi. Berikan hanya yang terbaik untuk anda dan orang yang tersayang.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kamiuntuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

 

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

One Comment to “Bahayakah Penyakit Vertigo Dan Bagaimana Cara Atasinya”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam