Istimewa Vivix

Benjolan Di Leher Boleh Jadi Tanda Kanser Kelenjar? Ketahui Gejalanya

Ramai yang alami pelbagai penyakit dan juga kadang sampai ke tahap alami kanser. Tetapi kebanyakan dari pesakit lambat untuk mengetahui bahawa diri mereka sudahpun alami kanser. Hari ini saya akan membahas sedikit pasal kanser kelenjar yang jarang diketahui oleh pesakit kanser itu sendiri. Mungkin kita boleh sedikit mengetahui apa tanda dan gejala yang mungkin terjadi pada pesakit kanser kelenjar ini.

lymphoma

Kanser kelenjar selalu disebut dengan kanser limfoma. Limfoma adalah kanser yang muncul dalam sistem limfatik yang menghubungkan noda limfa atau kelejar getah bening di seluruh tubuh. Sistem limfatik ini termasuk bahagian yang teramat penting didalam sistem kekebalan tubuh badan kita.

Antara faktor seseorang boleh mengidap kanser limfoma adalah pendedahan kepada ubat pembunuh serangga, merokok, bekerja dalam industri berkaitan dengan kayu, sistem imun atau daya tahan tubuh pesakit yang rendah dan beberapa jenis virus. Antara tanda-tanda nya ialah adanya ketulan besar yang kentara di sekitar leher, ketiak dan bahagian kemaluan.

kanser kelenjar
Tanda kanser limfoma

kanser kelenjar ini boleh dikategorikan menjadi 2 jenis, diantaranya iaitu limfoma Hodgkin dan non Hodgkin. Perbedaanya terletak pada jenis limfosit yang diserang kanser dan dapat diketahui melalui pemeriksaan yang teliti oleh doktor.

  • Limfoma Hodgkin

Jenis ini biasa nya terdapat pada kanak-kanak dewasa atau remaja. Ianya jarang terjadi pada kanak-kanak dibawah umur 5 tahun. Limfoma Hodgkin ini dideteksi jika adanya sel abnormal Reed-Sternberg dalam sel kanser.

  • Non-Hodgkin limpoma

Gelaran ini digunakan untuk semua jenis lympoma. Insiden Non-Hodgkins lympoma meningkat sepanjang hayat kanak-kanak meningkat remaja. Terdapat peningkatan jenis limfosit yang spesifik dan ianya kwlihatan sepwrti kanser darah atau leukimia. Kadangkala agak sukar untuk mengetahui  apakah ianya kanser darah atau limpoma pada kanak-kanak. Pada umumnya pesakit yang mengidap lympoma tidak melibatkan sum-sum tulang belakang atau melibatkan sedikit sahaja. Akan tetapi pesakit luekimia melibatkan sum-sum tulang secara keseluruhannya.

Hodgkins limpoma
Hodgkins limpoma
Non-Hodgkin limpoma
Non-Hodgkin limpoma

Kanak-kanak mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mengidap limfoma non hodgkin jika mereka kurang sistem pertahanan tubuh badan.

Jangan pandang ringan jika anda mengalami gejala seperti berpeluh pada waktu malam, demam, berat badan turun mendadak, kurang selera makan dan keletihan. Semua itu adalah simptom tanda kanser darab limpoma Hodgkin. Ianya boleh berlaku kepasa sesiapa sahja. Anda perlu berwaspada kerana sehingga kini kes limpoma banyak yang tak dapat dijelaskan puncanya.

Walaupun peratusan untuk sembuh adalah tinggi, namun jangka hayat pesakit amatlah rendah kepada mereka yang tak ambik berat pada penangganan segera.

Bagaimanapun perawatan yang dilakukan adalah berbeda-beda pada setiap pesakit. Pesakit akan menjalani perawatan melalui kemoterapi, radioterapi atau kombinasi kedua-duanya sekali. Untuk penanganan yang lebih baik, ada baiknya anda melakukan pemeriksaan ke doktor dengan segera jika anda mendapati diri anda ada gejala dan tanda-tanda yang telah di jelaskan.

Untuk mengatasi dan melakukan pencegahan terhadap penyakit kanser limpoma ini. Ada baiknya anda mengambil langkah untuk sentiasa menjaga pemakanan yang seimbang dan menjalankan cara hidup yang sihat dan seimbang. Pengambilan makanan tambahan juga salah satu amalan yang baik dan turut juga membantu sebagai pertahanan tubuh badan daripada serangan pelbagai penyakit dan juga serangan radikal bebas.

Makanan tambahan yang sesuai untuk anda ambik contohnya sahaja Vivix yang sememangnya merupakan minuman yang menyihatkan dan bersifat anti kanser. Mengandungi ramuan istimewa yang mengandungi antioksidan yang tinggi dan juga mengandungi Resveratrol yang baik untuk melawan pelbagai kanser.

vivix terdapat anggur muscadine

Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merusakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu typo ataupun kesilapan yang asal yang akan mengganggu fungsi sel. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki selluler DNA.

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi  (kemerosotan) umur pada tahap selluler. Didalam satu penemuan utama, kajian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selluler.

Mitocondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitocondria menurun fungsi sel turut menurun. Ramua Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitocondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

Penimbunan berlebihan protin AGE (Advanced Glycation end products) boleh mneyebabkan kerosakkan tahap selluler yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol untuk melambatkan pembentukan protin AGE. Istimewa Vivix untuk kesihatan tubuh badan kita.

vivix kaya resveratrol dan polifenol

Testimoni Pesakit kanser kelenjar yang mengambil Vivix sebagai rawatan. Alhamdulillah, ada perubahan. Kalau dulu bengkak bawah leher besar buah kedondong tu,  ini licin terlalu berbeza. Dah macam sediakala. dah sebulan ambik Vivix.
Testimoni Pesakit kanser kelenjar mengamalkan Vivix
Testimoni Pesakit kanser kelenjar mengamalkan Vivix

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam