Ibu Mengandung

8 Tips Cepat Hamil Yang Perlu Anda Ketahui

Bagi anda yang nak cepat hamil, dan yang baru sahaja melangsungkan perkawinan tentunya ingin segera menimang cahaya mata. Setiap pasangan suami isteri akan ternanti-nanti kan ada nya cahaya mata bagi penyeri kehidupan mereka.  Ramai juga orang yang menyebut bunting pelamin sebagai tanda yang pasangan tersebut subur dan cepat mendapatkan cahaya mata.

pregnancy-test
Pregnancy test

Pada dasarnya kehamilan memerlukan pertemuan sel telur dan sperma. Tubuh badan wanita memiliki petanda yaang dapat dikenali sebagai masa subur. Masa subur adalah masa yang tepat untuk mempertemukan sel telur dan sperma. Kita tinggalkan pasal sel telur dan sperma itu dulu dan jom kita simak beberapa tips jitu ini untuk mengetahui bagaimana kita nak cepat hamil.

Diantara yang boleh anda lakukan boleh anda simak disini diantara nya ialah:

  • Menjaga pemakanan yang seimbang

Untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat kita haruslah mengkonsumsi makanan yang sihat dan seimbang. Amalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin dan mineral. Jauhkan diri anda dari memakan makanan yang tinggi kolesterol dan lemak jahat.

makanan seimbang

  • Mengambil makanan tambahan seperti vitamin

Kepada anda yang ingin cahaya mata, disarankan untuk mengambil asid folik 3 bulan sebelum merancang hamil. Asid folik sangat baik untuk kesuburan. Tubuh badan kita memerlukan nutrien dan juga vitamin agar sentiasa sihat dan cukup vitamin dan mineral. Anda boleh amalkan vitamin E, vitamin A, vitamin B, vitamin C, Zinc, potassium dan banyak lagi. Tak perlu anda bersusah payah mencari nya kerana shaklee sudah sediakannya untuk anda. Berupa Set Cepat Hamil ini.

set-cepat-hamil

  • Atasi berat badan anda yang berlebihan.

Berat badan yang berlebihan boleh membantutkan anda untuk hamil. Mulakan senaman dan bakar lemak jahat dalam badan anda untuk mendapatkan berat badan ideal anda. Anda akan berisiko mendapatkan kencing manis ataupun darah tinggi jika mempunyai berat badan berlebihan. Jadi sentiasa pantau berat badan anda. Dapatkan Set Buang lemak disini dengan mudah.

gemuk
Kawal berat badan anda
  • Lakukan hubungan intim dengan kerap dan Ketahui masa subur anda

Jika sudah bergelar suami isteri tentunya anda tak perlu lagi nak malu untuk meminta kepada pasangan. Berterus terang kepada pasangan dan nikmati hubungan anda bukan sekadar untuk mendapatkan cahaya mata sahaja. Atur jadual anda berhubungan intim semasa subur dan bertenang agar anda dan pasangan mendapatkan  hasil yang terbaik. Ketahui masa subur adalah  perkara yang paling penting untuk anda lihat. Belajar mengenali masa subur anda. Jika bertepatan dengan masanya, sperma yang sihat akan bercantum dengan ovum yang berovulasi.

kiraan-masa-subur-wanita
Kiraan masa subur
  • Berjumpa doktor pakar

Mungkin ada diantara anda yang sudah 3-5 tahun belum ada anak dan sudah lama mencuba tetapi selalu gagal. Jangan segan untuk memeriksakan diri anda ke doktor pakar untuk mengetahui apa punca masalah yang ada. Doktor akan cek tahap kesihatan anda dan pasangan.

berjumpa-doktor
Berjumpa doktor pakar untuk konsultasi
  • Elakkan tekanan Dan Bersenam

Elakkan tekanan amat lah penting untuk anda agar kondisi anda selalau di tahap yang baik. Banyakkan berehat dan mendengar dan membaca ayat-ayat Al quran agar anda tenang dan santai. Anda boleh juga pergi ke tempat yang mendamaikan bersama pasangan dan menikmati keindahan alam agar dapat merasakan ketenangan. Juga biasakan diri anda untuk bersenam agar anda menjadi sihat dna bugar dan jauh darpada kemurungan. Senaman sekurang-kurangnya 15 minit setiap hari.

senaman
Bersenam menyihat kan badan
  • Jauhi minuman berkafein dan tidak merokok.

Kedua hal ini memang amat baik jika ditinggalkan. Merokok amat berbahaya dan merusak kesihatan kita. Kandungan kafein yang tinggi dalam minuman juga akan memperngaruhi kesuburan seseorang. Begitu juga dengan perokok akan menyumbang kepada ketidak suburan dan memerlukan masa yang lama untuk dapat mengandung.

merokok penyebab kanser paru paru
Merokok menjejaskan kesuburan
  • Berdoa dan tawakal kepada Allah

Rezeki ajal maut adalah difangan Allah. Begitu juga dengan anak. Jadi selain anda berusaha, anda juga harus sentiasa berdoa agar mendapatkan anak yang sholeh dan sholeha dan dpatkan anak yang sihat. Bertawakal kepada nya dan anda boleh mengamalkan doa untuk cepat mengandung.

muslimah-sholat
Tingkatkan iman dan taqwa

Untuk anda yang mahu mencuba Set Awesome Cepat hamil, boleh menghubungi kami untuk info dan maklumat lanjut. Kita hanya berusaha dan bertawakal kepada Allah, semua hasilnya kita serahkan kepadaNya. Mudah-mudahan dengan usaha bersungguh-sungguh ianya akan membuahkan hasil yang baik dan menggembirakan anda dan pasangan.

Anda boleh mendapatkan Set Cepat Hamil Disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Cepat Hamil

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda.

Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam