Istimewa Vivix

Terkejut Cyst Kecut Bila Tak Sengaja Amalkan Cecair Merah Setiap Hari

Ramai diantara wanita zaman ini yang mengalami cyst. Sedar tak sedar kebanyakan wanita tak menyedari yang diri mereka telahpun terkena penyakit ini. Apa yang dikatakan cyst ini sebenarnya? Cyst adalah sejenis ketumbuhan dalam kilang ovari wanita. Ketumbuhan ini mesti mengandungi cecair/fluids, sama ada air cecair bercampur protein, darah beku, darah haid, minyak dan lemak, lendir. Ianya boleh juga disertai dengan tumbuhan daging yang mungkin kanser, rambut, tulang dan lain-lainnya.  Cyst ada pelbagai jenis dan boleh berlaku dimana sahaja di bahgian tubuh manusia.

ovarian-cyst
Ovarian cyst

Umumnya setiap kali kitaran haid, organ ovari akan menggelembung dinamakan ovarian follikel. ianya mengandungi ovum dan apabila ovum dikeluarkan sepatutnya ovari akan mengecut, tetapi sesetengah akan membesar melebihi 2 cm. Ini dikenali sebagai cyst. Keseluruhannya cyst tidak berbahaya tetapi adakalanya ianya boleh mendatangkan bahaya dan kemudaratan.

Cyst ovari adalah masalah yang kerap berlaku pada wanita. Hampir 3 dari 10 wanita dewasa boleh menghadapi masalah ini. Hampir semua cyst ovari akan hilang secara semulajadi tanpa melakukan apapun rawatan. Walaubagaimanapun ada juga cyst yang tak hilang dan memerlukan rawatan lebih lanjut. Ada juga beberapa sebahagian kecil yang mendapati ketumbuhan cyst yang berubah menjadi kanser.

ovarian-cyst
Ovarian Cyst

Banyak faktor yang menyebabkan terjadinya cyst ini, diantara yang paling biasa adalah pemakanan sehari-hari kita. Kurangnya bersenam dan juga gaya hidup yang tak seimbang. Jika anda tak ambik berat tentang cyst ini, ianya akan berdampak kepada fungsi organ kewanitaan.

Jenis-jenis cyst yang perlu anda ketahui diantaranya iaitu:

  • Endometriosis

Jenis cyst ini terjadi bila tisu endometriosis melekat pada ovari dan memerangkap darah haid yang keluar setiap bulan. Lama kelaman ia akan membentuk cyst pada ovari dan menyebabkan sakit setiap kali datang haid dan semasa melakukan hubungan intim bersama suami.

  • Polycyctic Ovaries (PCOS)

Ia terjadi apabila folikel yang sepatutnya melepaskan telur (sel ovum) gagal menjadi matang dan bertukar menjadi cyst. lama kelamaan lebih banyak cyst yang terbentuk dan memenuhi ovari.

  • Cystadenomas

Ia membentuk sel di atas permukaan ovari. Selalunya ia berisi cecair

  • Dermoid cyst

Cyst jenis mempunyai tisu yang sama dengan bahagian lain dalam badan termasuklah kulit rambut dan gigi.

sakit-semasa-haid

Cyst ini boleh di kesan melalui ultrasound akan tetapi ianya akan dapat dikesan secara tak sengaja melalui ujian pap smear. Jadi anda wanita jangan segan untuk mendapatkan pemeriksaan Pap Smear di klinik-klinik kesihatan berhampiran anda. Seperti yang dikatakan tadi, apabila anda mempunyai cyst besar kemungkinan anda bermasalah dalam kesuburan dan susah untuk mendapatkan cahaya mata.

Disamping mendapatkan rawatan doktor, sebaiknya anda juga mencuba rawatan alternatif lain seperit mengambil makanan tambahan seperti Vivix. Vivix dapat membantu kita untuk melawan serangan radikal bebas . Dan Vivix merupkan antioksidan yang tinggi yang berupaya untuk memperbaharui sel dan memperbaiki sel badan yang telah rosak.

vivix anti kanser
Vivix terbaik

Bagi anda yang telah lama menghadapi masalah cyst ini, dan ingin mencuba rawatan alternatif, hubungi kami untuk mendapatkan info dan maklumat lanjut. Dan juga cara pengambilan Vivix yang betul agar lebih berkesan dan agar kesihatan anda semakin membaik.

Kajian Professor Harvard membuktikan bahawa apabila Resveratrol digabungkan dengan polifenol, akan jadi 10 kali ganda berkesan dan baik. Sama macam makanan yang rendah kalori lainnya, anggur muscadine yang terdapat polifenol didalamnya boleh membantu kita mendapatkan dan kekalkan berat badan yang ideal. Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji yang biasa, jadinya ianya sangat bagus untuk penghadaman.

bebas-kanser-ovari-dengan-vivix
testimoni Pengguna Vivix yang bebas kanser ovari
cyst-mengecut-dengan-vivix
Cyst mengecut dengan konsisten amalkan vivix

Begitu istimewa Polyphenol ini untuk kesihatan kita, anda boleh dapatkannya dalam Vivix. Vivix bantu anda semakin sihat dan bebas dari pelbagai radikal bebas yang mengancam kesihatan kita.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

Belian Promo Vivix Beli 2 botol Hanya RM765.32 Dengan Free Membership

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungikamiuntuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah jenis penyakit*

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam