Istimewa Vivix

7 Jenis Kanser Yang Biasa Menyerang Wanita

Selain penyakit jantung, kanser merupakan penyakit kedua yang terbesar didunia yang menyebabkan kematian kaum wanita. Kanser yang paling ditakuti wanita ialah kanser payudara. Pada hakikatnya kanser ini boleh didapati oleh siapa sahaja, tak kira umur, jantina mahupun pangkat sesorang itu. Namun ada jenis-jenis kanser yang tinggi risikonya dialami oleh wanita. Oleh itu anda wanita diluar sana perlu berhati-hati dan mengambil langkah berjaga-jaga dengan sentiasa memeriksakan diri anda ke doktor secara rutin.

kanser-pada-wanita
Kanser pada wanita

Bicara mengenai kanser sudah tentu anda takut dan bahkan saya sendiri gerun. Dalam kehidupan sehari-hari tanpa kita sedari kita telah pun terjebak dengan pola hidup dan gaya pemakanan yang serba instant. Ini adalah punca-punca yang perlu kita ambik berat agar tidak menjadi sebahagian daripada statistik  penderita kanser di Malaysia ini. Memang bukan mudah untuk kita mengikuti pola makan yang sihat setiap hari kerana kekangan kesibukan setiap hari. Akan tetapi kita kena beringat dan sentiasa berjaga-jaga dengan mengambil langkah yang telah ditentukan.

Kanser secara umumnya terjadi kerana terjadinya mutasi sel-sel yang tak normal sehingga menjadi suatu ketumbuhan yang lama kelamaan akan merebak dan tak terkawal. Oleh itu apabila anda merasa ada yang tak kena dengan diri anda, diharapkan anda segera berjumpa doktor untuk pemeriksaan lebih lanjut.

kanser-payudara
kanser payudara

Berikut ini adalah jenis-jenis kanser yang umumnya hanya diderita oleh kaum wanita.

  • Kanser serviks

Aktifiti seksual yang tak normal, dan selalu berganti-ganti pasangan adalah penyebab utama selain dari lemahnya sistem imun badan. Adanya infeksi HIV juga menjadi penyebab lain terkena kanser serviks ini.

  • Kanser Payudara

Faktor keturunan amat menonjol dalam kes kanser payudara ini. Oleh itu anda harus peka dengan menyimak riwayat ahli keluarga yang berkemungkinan meghidapi kanser payudara sebelum ini. Kerana kemungminan besar anda akan hidapinya bila ada ahli keluarga yang mempunyai sejarah kanser payudara.

  • Kanser Usus

Kanser ini amat berisiko kepada mereka yang mempunyai radang usus, berat badan berlebihan dan juga wanita yang selalu mengkonsumsi makanan yang tinggi kolesterol dan lemak jahat. Awasi berat badan anda.

  • Kanser Ovari

Kanser ini biasanya dialami oleh wanita yang berusia lanjut. Wanita yang tidak mempunyai anak dan wanita yang melahirkan pada usia yang sudah lebih dari 30 tahun.

  • Kanser kulit

Apabila anda ada sejarah ahli keluarga yang alami melanoma, maka risiko anda terkena kanser kulit akan besar. juga mereka yang selalu terdedah dengan pancaran sinaran matahari langsung.

  • Kanser Paru-Paru

Mereka yang bukan perokok juga terdedah menjadi penderita kanser paru-paru kerana mereka terdedah asap rokok dan menjadi perokok pasif. ianya lebih berbahaya dari merokok. Kebanyakan wanita mendapati mereka mengidap kanser paru-paru kerana bersama setiap hari dengan suami yang perokok aktif.

  • Kanser Endometrium

Kanser ini biasanya terjadi kerana keterlambatan menopause, tidak pernah melahirkan anak dan juga adanya Polycystic Ovary Sydrome (PCOS). Biasanya ianya terjadi kepada wanita yang usia sudah melewati 55 tahun.

perangi-kanser-pada-wanita
Perangi kanser pada wanita

Banyak faktor yang mempengaruhi terjadinya kanser ini. Salah satunya ialah tabiat dan juga pemakanan kita sehari-hari yang amat tidak sihat dan juga memudaratkan kesihatan. Merokok dan juga mengkonsusi minuman keras dapat juga menyumbang kepada risiko penyakit berbahaya seperti kanser. Selain itu sebenarnya banyak faktor lainnya seperti sinaran matahari, radiasi, bahan kimia, virus dan juga kurangnya aktifiti senaman dan pergerakan badan.

Seperti yang telah kita ketahui ramai wanita alami masalah kanser payudara, kanser rahim, kanser pangkal rahim, dan juga kanser ovari. Ke empat jenis kanser ini ramai diderita oleh wanita belakangan ini. Pemeriksaan dini sangat dianjurkan kepada wanita untuk mengetahui tahap kesihatan masing-masing. Jangan malu atau segan untuk memeriksakan diri anda ke doktor untuk dapat mencegah lebih awal sekiranya anda mengalami masalah kesihatan.

mamografi
mamografi

Kanser payudara diantara kanser yang kerap dialami wanita. pemeriksaan payudara sendiri boleh mengesan ketulan luar biasa yang ada disekitar payudara. apabila anda merasa ada yang tak biasa telah terjadi di payudara anda, cepat dapatkan konsultasi doktor untuk memeriksa keadaan payudra anda. Biasa nya pemeriksaan Mamogram atau pun ujian pengimejan juga mungkin diperlukan untuk menentukan penyebabnya.

Dengan menjalani kehidupan yang sihat dan penuh keceriaan, tentunya akan lebih ramai lagi wanita yang boleh mengelak daripada terkena kanser. Semua itu pilihan anda. Kehidupan yang lebih sihat akan membawa anda kepada kehidupan yang lebih bermanfaat dan juga bermakna.

Selain mengamalkan kehidupan yang seimbang, ada baiknya juga anda mengamalkan makanan tambahan seperti Vivix yang sudah pasti mengandungi bahan-bahan yang istimewa dan juga baik khasiatnya. Vivix mengandungi antioksidan yang tinggi untuk bantu atasi masalah kanser dan juga pulihkan sel-sel yang rosak dan menggantikannya dengan sel yang sihat.

vivix-turunkan-berat-badan
Vivix anti kanser

Vivix juga mengandungi Resveratrol yang baik untuk melawan pelbagai serangan radikal bebas yang boleh menyebabkan kanser dan juga pelbagai jangkitan. Vivix mengandungi Anggur Muscadine yang juga bertindak sebagai anti kanser dan juga anti radang. Muscadine Grape adalah anggur yang hebat yang satu-satunya anggur di alam ini yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkannya bagi kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria.

vivix terdapat anggur muscadine
Vivix mengandungi Resveratrol yang 14 kali ganda lebih baik dari Resveratrol biasa
Diantara Testimoni Pengguna Vivix.

Testimoni 1.

Mak su Misah ada kanser payudara, kedua belah kiri dan kanan. Selepas dia ambik sebotol Vivix, dia gi cek sebelah dah hilang, tinggal sebelah lagi masih ada tapi tak teruk sangat. Doktor tanya dia makan apa, dan dia kata makan Vivix Shaklee, Doktor pun kata Vivix memang bagus.
testimoni-vivix-untuk-bebas-kanser-payudara
Testimoni vivix untuk kanser payudara

Testimoni 2.

Gembira sampai nagis tadi bila cucu Shaklee bagi tahu ada berita gembira. Doktor sahkan kanser ovari yang dihadapinya dah clear. Alhamdulillah, sy berdebar setiap hari bila dia setiap kali order. Hati ini terus berdoa setiap kali dia pergi check up ke hospital. Sangat konsisten dengan vitamin dan juga tabah dengan ujian. Sekarang tengah berusaha untuk mendapatkan cahaya mata.

bebas-kanser-ovari-dengan-vivix

Testimoni 3.

Mak kena kanser tahap 4 dna alhamdulillah selepas kimo dah hilang kanser tu cuma kena selalu check up. Mak memang makan Vivix masa mula-mula dapat tahu kanser, tak pernah berhenti lagi, kalau tak makan tiada tenaga. Rasanya sebab makan Vivix juga, kanser tu dah tak naik, biasanya risiko kimo penyakit akan naik balik. Tapi alhamdulillah dnegan Vivix semua berubah.

vivix bantu merencatkan sel kanser

Anda tak perlu risau tentang dimana harus mendapatkan Vivix, anda boleh terus menghubungi kami untuk dapatkannya. Kami menyediakan pengkhidmatan Cash On Delivery (COD) kepada anda. Anda akan dapatkan terus Vivix daripada kami beserta maklumat lanjut dan konsultasi terbaik untuk anda. Pengkhidmatan Cod kami di kawasan area Batangkali, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Bukit Beruntung dan juga area Genting Highland sekitarnya. Jangan segan dan malu untuk menghubungi kami. Kami akan segera membantu anda.

Anda boleh juga menghubungi kami ditalian yang tertera di bawah ini.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Atau Anda boleh juga mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “7 Jenis Kanser Yang Biasa Menyerang Wanita”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam