Istimewa Vivix

8 Gejala Kanser Yang Di Derita Kaum Lelaki Tanpa Mereka Disedari

Jika kita sebut pasal kanser, mesti dah terbayang sesuatu yang buruk dan macam-macam lagi yang bermain di pikiran kita. Kalau sebut pasal kanser pada kaum lelaki pulak, kita akan terus kepada kanser prostat dan kanser paru-paru. Umumnya kita dengar tentang kanser ini banyak diderita oleh lelaki. Tetapi banyak lagi sebenarnya jenis kanser yang boleh mengancam nyawa kaum lelaki ini selain dari kanser paru-paru dan kanser prostat.

kanser-lelaki
Kesihatan Lelaki

Daripada penelitian yang dijalankan, kanser yang menyerang lelaki amatlah banyak jenisnya dan itu semua tergantung oleh ras lelaki tersebut. Kanser adalah salah satu jenis penyakit yang amat berbahaya dan juga boleh memawa maut. Ramai kes kanser yang berhujung dengan kematian. Banyak faktor yang menjadi penyebab kanser ini, salah satunya kerana pola hidup yang tak seimbang dan tak sihat juga banyak mengkonsumsi makanan yang mengandung zat kimia berbahaya dan juga persekitaran yang tak sihat. Contohnya sahaja kebiasaan merokok, minum minuman beralkohol, tak bersenam, suka makanan segera.

pemeriksaan-kesihatan
Lakukan pemeriksaan kesihatan secara teratur

Kaum lelaki biasanya tidak gemar memeriksakan diri mereka ke doktor untuk mengetahui sejauh mana tahap kesihatan mereka. Oleh itu agak sukar untuk mereka cepat mengatasi masalah kesihatan yang mereka hadapi. Sebab bila mereka dapat mendeteksi kanser seawal yang boleh, kemungkinan untuk sembuh akan lebih besar.

Namun begitu anda boleh mengetahui gejala-gejala kanser kepada kaum lelaki ini, diantaranya iaitu :

 • Menghadapi masalah ketika nak buang air kecil.

Seiring dengan pertambahan umur, banyak kaum lelaki yang mengalami masalah susah nak buang air kecil, ada juga yang tak mampu menahan kencing. Masalah ini biasanya terjadi kerana adanya pembesaran kelenjar prostat namun dapat juga di katakan ianya ciri-ciri dari kanser prostat.

 • Perubahan kepada buah zakar/ Testis

Anda boleh periksa sendiri testis anda, apakah ada benjolan ataupun perubahan size, berat atau ringan. Kalau anda mendapatkan sesuatu perubahan, anda harus segera periksanya ke doktor. Kemungkinan anda berisiko mendapatkan kanser testicular yang pertumbuhannya sangat cepat jika dibandingkan dengan kanser prostat.

 • Adanya Darah di Air Kencing mahupun Pada Najis

Gejala najis berdarah ini biasanya merupakan gejala yang terjadi pada pesakit buasir. Ianya merupakan infeksi pada saluran kemih dan juga dapat dikenali sebagai ciri-ciri kanser  kandung kemih, kanser ginjal ataupun kanser kolon.

 • Adanya Perubahan Pada Kulit

Kadangkala kita anggap remeh masalah kulit yang bermasalah seperti adanya bercak-bercak dikulit dan mengganggap ianya sesuatu yang biasa sahaja. Akan tetapi anda haruslah lebih berwaspada selepas ini kerana kemungkinan apabila ada bercak di kulit anda yang mengalami perubahan size dan juga bentuk, mungkin ianya adalah ciri-ciri dari penyakit kanser kulit.

 • Perubahan Pada Simpul Limfa

Limfa atau kelenjar getah bening sangatlah berkait rapat dengan daya kekebalan tubuh badan kita. Apabila kita mengalami infeksi, biasanya kelenjar tersebut akan membengkak. Namun bila pembengkakan tersebeut terjadi secara terus menerus ianya mungkin salah satu ciri anda terkena kanser.

 • Kesulitan Untuk Menelan Makanan

Apabila anda alami masalah dalam tekak ataupun mulut anda, seperti susah menalan dan mengunyah makanan dan ianya berlangsung secara terus menerus, jangan anda biarkan kerana mungkin ciri tersebut boleh menjadikan anda terkena kepada kanser tekak.

 • Adanya Perubahan Pada Mulut

Jika anda seorang perokok dan juga merupakan perokok tegar. risiko terkena kanser mulut amatlah sangat tinggi. Ianya juga membolehkan anda terkena kanser paru-paru.

 • Adanya Penurunan Berat Badan Secara Mendadak

Bila sebelum ni anda memiliki berat badan yang cantik dan tiba-tiba anda alami masalah berat badan yang menurun drastik, kemungkinan anda juga mengalami masalah kanser pankreas, kanser lambung mahupun kanser paru-paru.

kanser-prostate
Salah satu kanser yang diderita oleh kaum lelaki

Banyak sekali gejala yang perlu anda perhatikan untuk memastikan kesihatan anda berada pada normal. Dengan menjauhi penyebab kanser tentunya anda akan hidup lebih sihat dan juga bertenaga.

Diantara Kanser yang selalu diderita oleh kaum lelaki

 • Kanser Prostat
 • Kanser Paru-Paru
 • Kanser Kolon
 • Kanser Payudara
 • Kanser Pankreas
 • Kanser Testicular
 • Kanser Tekak
 • Kanser Darah/ Leukemia
 • Kanser Kulit

Pencegahan mendapatkan kanser ini sudah pastinya kita harus memperhatikan gaya hidup dan juga pemakanan kita sehari-hari. Selain daripada itu faktor keturunan juga tidak boleh kita ambik mudah, buat saringan kesihatan sebelum berkahwin juga dapat mencegah kita dan juga keturunan daripada terkena penyakit-penyakit yang kita tak kehendaki.

Merokok adalah faktor yang amat penting harus kita jauhkan. Bahaya merokok ini bukan sahaja untuk perokok itu sendiri, malahan juga berbahaya kepada orang-orang disekitar perokok itu sendiri. Buatlah apa yang terbaik untuk kesihatan kita agar kehidupan dimasa depan akan cerah dan cemerlang.

vivix-dan-manfaatnya
Istimewanya Vivix

Selain mengamalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat, kita perlu juga membentengi diri dan juga ahli keluarga dengan mengambil makanan tambahan seperti vitamin yang tentunya baik untuk mencegah dan mematikan sel-sel kanser serta membantutkan pertumbuhannya, seperti yang Vivix yang telah diketahui ramai manfaatnya untuk tubuh badan kita.

Vivix mengandungi bahan yang merupakan antioksidan tinggi yang mampu melawan radikal bebas dan juga pelbagai jangkitan penyakit. Kandungan Anggur Muscadine didalam Vivix juga membantu merncatkan pertumbuhan sel kanser dan juga pulihkan sel-sel yang telah rosak.

vivix-antioksidan-tinggi-dan-berkualiti
Vivix anti kanser

Menurut Havard School of Public Health, memakan makanan yang kaya dnegan antioksidan terbukti dapat menurunkan risiko penyakit jantung, Alzheimer’s dan juga penyakit kronik lainnya. Resveratrol yang terdapat didalam Vivix juga mempunyai sifat yang sangat kuat dan kaya dnegan antioksidan, melindungi tubuh daripada kerosakan berkaitan dnegan peningkatan risiko kanser dan serangan jantung. Resveratrol juga menyekat sel kanser daripada merebak dan mencetuskan proses mematikan sel kanser (apoptosis). Resveratrol juga terbukti mampu mencegah penyakit kanser seperti kanser payudara, kanser prostat, kanser kolon dan kanser prankreas serta tiroid.

Testimoni Pengguna Vivix bantu rawat Kanser

Testimoni 1.

Master Law Chu Hian disahkan menderita kanser paru-paru lebih dari 10 tahun, lepas dah hampir tiada harapan untuk sembuh dengan pemakanan seimbang dan pengambilan Vivix secara konsisten, beliau kini bukan sahaja 100% bebas kanser malah 25 tahun lebih muda.
testimoni vivix atasi kanser paru-paru
Testimoni pesakit kanser paru-paru sembuh dengan amalkan Vivix secara konsisten.

Testimoni 2.

Dah buang hati sebelah, tapi mak saya tak oparate. Ikhtiar dengan Vivix sahaja, alhamdulilah dah sihat. Sekarang masih berterusan ambik Vivix dan Nutriferon.
testimoni vivix untuk kanser hati
Testimoni pesakit kanser hati mengambil Vivix

Testimoni 3.

Suami saya dah berhenti merokok. Ambik Vivix tak sampai sebulan, adik ipar saya pulak sekarang kurang merokok selepas ambik Vivix.
testimoni vivix untuk merokok 3
Testimoni perokok mengambil Vivix

Anda tak perlu risau tentang dimana harus mendapatkan Vivix, anda boleh terus menghubungi kami untuk dapatkannya. Kami menyediakan pengkhidmatan Cash On Delivery (COD) kepada anda. Anda akan dapatkan terus Vivix daripada kami beserta maklumat lanjut dan konsultasi terbaik untuk anda. Pengkhidmatan Cod kami di kawasan area Batangkali, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Bukit Beruntung dan juga area Genting Highland sekitarnya. Jangan segan dan malu untuk menghubungi kami. Kami akan segera membantu anda.

Anda boleh juga menghubungi kami ditalian yang tertera di bawah ini.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Atau Anda boleh juga mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

8 Comments to “8 Gejala Kanser Yang Di Derita Kaum Lelaki Tanpa Mereka Disedari”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam