Kesihatan Kanak-kanak

Cara Kekalkan Kesihatan Kanak-Kanak Sepanjang Bercuti Sekolah Di Kampung

Masa bercuti adalah masa yang paling dinanti-nanti oleh kanak-kanak. Sepanjang cuti sekolah tentunya banyak aktifiti yang boleh dijalankan agar mereka tidak merasa bosan. Salah satu pilihan yang baik adalah bercuti di kampung, dirumah atok dan nenek masing-masing. Biasanya mak ayah akan mengantar anak-anak ke kampung untuk bercuti bersama atok dan nenek mereka.

bercuti-ke-kampung-halaman
cuti sekolah

Banyak hal yang harus anda perhatikan semasa bercuti diantaranya iaitu memastikan anak-anak tetap sihat dan bertenaga. Jangan abaikan pengambilan makanan kesihatan agar mereka senantiasa sihat walaupun sedang dimana sahaja berada. Juga keselamatan kanak-kanak masa bercuti. Tetap awasi kanak-kanak agar sentiasa berada dalam pemantauan ibu bapa dan penjaga. Apabila kanak-kanak yang ada masalah kesihatan, perlu untuk ibu bapa membawa bekal ubat mahupun vitamin mereka agar kesihatan tetap pada tahap optima.

set-kanak-kanak-ceria-semasa-bercuti
Set Kanak-Kanak sihat ceria semasa bercuti

Seperti kami selalu membekalkan kanak-kanak dengan membawa Nutriferon, Chewable Vita C, Meal shakes dan juga Performanced Drink untuk kanak-kanak. Set ini perlu untuk mereka agar sentiasa sihat dan ceria. Suasana dan cuaca di kampung tidak sama dengan dirumah, jadi perlu untuk bersedia dengan segala kemungkinan.

Satu lagi yang selalu kami bawa iaitu Cream Herbal Blend. Cream Herbal Blend bantu atasi masalah gigitan nyamuk. Ukuran tiub yang comel boleh dimasukan dalam beg. Dan anda boleh bawa kemana sahaja. Sangat mudah. Anak-anak bebas bermain tanpa kita takut akan digigit nyamuk. Cream ini juga bagus untuk atasi masalah ruam dan juga gatal-gatal.

nutriferon-untuk-kanak-kanak
Adik Aira

Masa balik kampung tahun lepas, adik Aira alami masalah demam dan mujur kami bawa Nutriferon bersama ketika itu. Di kampung klinik tutup awal dan kami tidak boleh bawa adik Aira ke doktor pada masa malam tu. Kami berikan Nutriferon dan juga Chewable Vita C, dengan harapan demam dan panas akan turun. Alhamdulillah suhu badan adik Aira turun dan tidak meragam. Keesokan paginya kami bawa ke klinik dan doktor mengatakan tidak ada apa-apa yang perlu dirisaukan. Nasib baik kami selalu bawa set kanak-kanak ini bersama. Untuk pencegahan awal apa salahnya kan.

Kanak-kanak yang bercuti jangan sampai hanya bermain sahaja. Perlu adanya kedisiplinan walaupun sedang bercuti. Anda boleh memberikan mereka bahan bacaan ataupun permainan yang turut sama membantu dalam pelajaran mereka kelak.

tokyo disneyland parade
Cuti sekolah penuh dengan kegembiraan

Bawa lah mereka ke tempat-tempat yang boleh merangsang minda mereka untuk lebih kreatif dan juga inovatif. Jangan jadikan musim cuti sekolah hanya sebagai alasan untuk tidak belajar. Semoga percutian kali ini membawa makna bagi anda dan kanak-kanak tersayang. Semoga bergembira dan juga jangan lupa untuk sentiasa membawa Set Kanak-kanak bersama.

Anda boleh mendapatkan Set Kanak- Kanak sihat Masa Balik Kampung disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Kanak-Kanak Sihat Masa Balik Kampung

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam