Istimewa Vivix

Tips Atasi Masalah Kesuburan Suami Isteri Agar Cepat Menimang Cahaya Mata

Dalam alam perkawinan, sudah semestinya pasangan suami isteri inginkan kebahagian yang sakinah mawaddah dan warahmah. Tak terkecuali dengan kehadiran cahaya mata sebagai penyeri kehidupan mereka. Suara tangisan anak dan canda tawa mereka akan lebih mengeratkan lagi hubungan suami dan isteri.

pasangan-bahagia
Pasangan bahagia

Akan tetapi semua itu kadang tidak berjalan seperti yang kita rancang. Ramai diantara mereka yang telah berkahwin lambat untuk mendapatkan cahaya mata. Kenapa ini terjadi? apakah pasangan tidak sihat atau bagaimana? Banyak faktor yang mendukung terjadinya ketidak suburan diantara suami isteri. Mengetahui kesihatan masing-masing adalah penting sebelum pasangan suami isteri bernikah. Ianya bagus untuk mengelakkan masalah seperti ini.

Ketidaksuburan biasanya disebut mandul. Mandul ini boleh dialami oleh lelaki dan wanita. Biasanya kebanyakan orang hanya mengatakan wanita sahaja yang bermasalah, akan tetapi sebenarnya lelaki pun boleh alami mandul ini. Mandul ini adalah ketidaksuburan seorang wanita yang aktif melakukan hubungan kelamin selama setahun berturut-turut dan tidak berhasil hamil walaupun tidak menggunakan perancang kehamilan. Begitu juga dengan lelaki yang kerap melakukan hubungan kelamin tetapi tidak berhasil membuat isteri mahupun pasangannya hamil.

test-hamil-negatif
Keputusan Ujian Negatif Hamil

Untuk mengetahui tahap kesihatan seseorang itu mandul ataupun tidak, pemeriksaan secara detail diperlukan. Anda boleh berjumpa doktor untuk mengetahui lebih lanjut tentang kesihatan anda. Potensi kemandulan wanita dan lelaki adalah sama. Ada beberapa faktor yang mendukung terjadinya kemandulan ini. Diantaranya iaitu sejarah kesihatan masa laludan juga sekarang, serta gaya hidup yang tak seimbang dan tak sihat serta kerana faktor keturunan.

Tanda Kemandulan wanita Dan Lelaki Yang Harus Anda Ketahui

Untuk lelaki tanda kemandulan boleh diuji dengan memeriksakan air mani untuk diuji dan diperiksa secara detail di laboratorium khusus. Ujian di buat menggunakan sample ini dengan mengukur jumlah air mani dan juga banyaknya sperma dan juga mengevaluasi  bentuk sperma dan juga gerakannya. Lelaki yang didiagnosis mengalami kemandulan menderita Azoospermia atau yang biasa disebut jumlah sel sperma kurang. Hal ini akan dapat  diketahui setelah dilakukan pemeriksaan detail dan dilakukan jika setelah setahun berhubungan tetapi tidak juga mendapatkan anak.

Wanita diusia suburnya memiliki  tanda-tanda pada saat masa ovulasinya. setiap bulan telur akan dilepaskan dari indung telur menuju tuba fallofi untuk dibuahi sel sperma. Pada saat ovulasi ini biasanya terjadi peningkatan suhu tubuh dan juga rasa sakit atau sengugut. wanita yang subur biasanya dilihat dari masa mereka mengalami ovulasi setiap bulannya. tetapi tidak ada tanda ovulasi bukannya bermakna seorang wanita itu mandul.

sakit-semasa-haid
Nyeri semasa haid

Ada kalanya sebahagian wanita tidak teratur masa ovulasinya setiap bulan. ini terjadi dikeranakan kurangnya hormon yang diproduksi oleh tubuh. Ianya juga kerana adanya ketidakseimbangan hormon estrogen dan progesteron. Apabila anda mengalami siklus menstruasi hanya sesekali sahaja dan tak teratur mungkin ianya tidak begitu serius tetapi apabila ianya berlarutan dan terus menerus, mungkin pertanda atau gejala anda mungkin alami masalah kemandulan.

Terlalu gemuk atau berat badan berlebihan boleh menjadi penyebab kepada kemandulan. Juga kebiasaan dan tabiat merokok serta meminum minuman beralkohol boleh menjejaskan kesihatan anda. Dan juga menjadi asbab anda tak subur. Lelaki yang selalu tertekan dan stres akan mempengaruhi kualiti sperma dan boleh menyebabkan kemandulan. Jadikan hidup anda tenang tanpa tekanan kerana ianya amat baik untuk kesihatan anda. Dan dapatkan set turunkan berat badan anda segera.

Mungkin anda tak berapa pasti apakah anda mandul ataupun tidak, oleh itu ada baiknya anda melakukan tes dan beberapa ujian yang membolehkan anda mengetahui tahap kesihatan anda. Amalan kehidupan yang seimbang dan juga mengkonsumsi makanan yang sihat akan dapat meningkatkan risiko kesuburan antara anda dan pasangan.

vivix-untuk-ketidaksuburan
Vivix baik untuk stabilkan hormon dan ketidaksuburan

Diantara cara lain yang boleh anda lakukan untuk alternatif lain rawatan kesuburan iaitu dengan mengambil makanan tambahan yang bebas bahan kimia dan juga berkesan untuk tubuh badan anda. Seperti yang ramai dah ketahui, Vivix merupakan formula yang baik dan juga mengandungi bahan istimewa yang baik untuk melawan serangan radikal bebas dan pelbagai jangkitan. Vivix merupakan antioksidan yang tinggi.

Adakalanya lelaki mengalami masalah mati pucuk dan sebenarnya masalah ini boleh diatasi dengan mengambil Vivix. Vivix mengandungi Resveratrol yang hebat dan memang power.  Resveratrol membantu meningkatkan pengeluaran nitrik oksida. Nitrik oksida ini membantu salur darah mengembang dan memudahkan laluan dibahagian organ vital lelaki yang tersumbat. Apabila aliran darah di area tersebut berjalan lancar maka keadaan mati pucuk akan boleh dihilangkan.

vivix-dan-manfaatnya
Vivix bermanfaat untuk kesihatan

Begitu juga dengan wanita, Vivix sangat baik untuk membantu memulihkan kesihatan dalaman. Ianya bertindak dari peringkat sel dan juga bantu anda lebih bertenaga dari sebelumnya. Pulihkan sel-sel yang rosak. Oleh itu sangat baik bagi anda pasangan suami isteri untuk cuba amalkan pengambilan Vivix secara konsisten. Agar dapat mengetasi masalah ketidak suburan ini.

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami Pengedar Shaklee Batang Kali menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

2 Comments to “Tips Atasi Masalah Kesuburan Suami Isteri Agar Cepat Menimang Cahaya Mata”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam