kecantikan kulit

Cara Bantu Kurangkan Jeragat Tanpa Menggunakan Bahan Kimia

Jeragat memang membuat kita jadi tak percaya diri untuk berhadapan dengan orang ramai. Macam malu rasanya nak berdepan dengan kawan-kawan dan yang lainnya. Apalagi kalau jeragat tu kelihatan sangat hodoh dan bertompok-tompok. Jeragat ni kadang berwarna hitam berbintik dan bertompok-tompok.

Jeragat

Tahukah anda apa itu jeragat? sesiapa sahaja boleh alami masalah jeragat ini. Jeragat terjadi kerana adanya pengumpulan lebihan minyak di dalam saluran kelenjar sebum. Selalunya kita anggap jeragat ni hampir sama dengan jerawat. Jeragat ni disebabkan oleh pembentukan minyak, sel-sel kulit yang mati. Jeragat ni kena uruskan dengan segera kerana kesannya akan buatkan kita lebih merasa tak nyaman bila berhadapan dan bersua dengan orang lain.

Untuk mencegah terjadinya jeragat, kita boleh amalkan beberapa hal berikut ini, diantaranya iaitu:

  • Cuci rambut anda dengan kerap dan teratur.

Bagi anda yang jenis rambut berminyak, ini akan menyebabkan lebihan minyak terbentuk di permukaan kulit yang akan membuat tingginya risiko anda mengalami liang pori tersumbat. Basuh rambut dengan dua hari sekali agar terhindar daripada terkumpulnya minyak. Dan menghalang terbentuknya jeragat.

  • Gunakan alatan dan produk kosmetik yang selamat dan tiada bahan kimia berbahaya

Gunakan kosmetik yang bebas minyak dan pilihlah produk wajah yang natural tiada bahan kimia. Dan jaga kebersihan alatan solekan dan pastikannya bersih dan jauh daripada bakteria.

  • Amalkan pemakanan yang seimbang

Anda harus mengamalkan pemakanan yang sihat dan juga memgandungi nutrisi. Hadkan pengambilan makanan yang berlemak dan berminyak. Pilihlah makanan yang sihat dan juga tinggi kandungan vitamin dna mineralnya.

Amalkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan dengan kuantiti yang agak lebih. Dan juga penting untuk anda mengambil air yang cukup. Agar kulit anda menjadi bersih dan sihat.

  • Ambil makanan tambahan

Anda juga boleh amalkan pengambilan Vita C, Shaklee Collagen powder dan juga Vivix untuk bantu anda tampil lebih sihat dna berseri bebas jeragat. Dengan pengambilan yang konsisten, anda tentunya akan lebih berseri dari biasanya. Ianya bukan setakat untuk kesihatan dan kecantikan kulit anda sahaja, tetapi ianya bagus untuk kesihatan tubuh badan keseluruhan.

Jangan malu dan segan untuk menghubungi kak nila disini untuk info dan maklumat lanjut. Anda yang nak set makanan tambahan dari dalam untuk membantu mengurangkan jeragat ini, boleh terus dapatkannya disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak Beli Set Jeragat

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian. Hubungi kami di talian dibawah ini untuk pertolongan belian mahupun info dan maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda.

Pn. Nila/ En. Firdaus

SID PRO Anda ( ID 1125663)

SMS/ whatsapp +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Gombak, Batu Caves, Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

One Comment to “Cara Bantu Kurangkan Jeragat Tanpa Menggunakan Bahan Kimia”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam