Istimewa Vivix

Pentingnya Mengambil Serat Untuk Elak Sembelit Dan Masalah Buang Air Besar

Peritnya kalau kita susah nak membuang air besar kan? susah nak buang air besar ni memang masalah yang amat menakutkan dan kadang boleh membuat kita menjadi trauma. Apalagi kalau itu terjadi setiap hari. Tua muda tentu pernah alami masalah susah membuang. Apa yang terjadi sampai kita susah nak membuang? salah satu punca susah membuang ni disebabkan oleh kurangnya serat didalam tubuh badan kita.

sembelit

Serat adalah zat yang tidak dapat dicerna, tetapi sangat membantu pencernaan makanan. Serat menyebabkan kotoran yang dihasilkan akan lebih banyak dan lunak, sehingga mudah untuk membuang air besar. Oleh itu kalau kita kekurangan serat maka kita akan alami susahnya untuk membuang air besar.

Sebenarnya susah membuang air besar ini susah untuk dikenal pasti apa penyebabnya. Yang pasti ianya terjadi kerana gaya hidup yang tak seimbang dan tak sihat. Pola makan yang amat tak teratur dan juga pengaruh daripada ubat-ubtan, dan juga tentunya kerana keadaan kesihatan tertentu. Tidak membuang secara normal setiap hari akan mempengaruhi kesihatan kita.

Susah untuk membuang air besar ini boleh dialami oleh mereka yang memiliki masalah psikologi, tekanan, kemurungan, trauma kekerasan dan boleh juga sebab kekerasan seksual.  Secara umum ianya boleh diubah dengan mengubah gaya hidup dan  mengkonsumsi serat dan juga air masak yang mencukupi setiap hari. Lebih melakukan senaman dan konsisten setiap hari. Biasakan diri anda untuk ke bilik air atau tandas yang boleh membuat anda merasa nyaman dna boleh membuang dengan baik, lakukan kegiatan ini secara teratur agar anda terbiasa  dna jangan menunda untuk membuang air besar.

Ada baiknya juga anda mengambil makanan tambahan seperti Vivix, Vivix mengandungi anggur Muscadine, ianya ialah sumber diet terbaik untuk serat. 35 biji anggur muscadine memberikan 105 kalori dan 7 gram serat. Dengan biji yang boleh dimakan dan kulit yang tebal, anggur muscadine memang tinggi dengan kandungan serat larut, bahan yang membantu penghadaman dan mencegah sembelit, haemorrhoids dan diverticulitis. Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji yang biasa. Jadi ia sangat baik untuk penghadaman.

vivix

Anggur muscadine  boleh membantu kita mendapat dan kekalkan berat badan yang sihat. Anggur muscadine kaya dengan serat dan air iaitu dua kandungan yang membantu membuatkan kita rasa kenyang tanpa menambah kalori.  Dalam satu kajian yang diterbitkan dalam “Journal of Agricultural and Food Chemistry” mendapati yang anggur muscadine adalah sumber terbaik ellagic acid. Ellagic acid mampu untuk menyekat penghasilan sel kanser (menurut American Institute of Kanser Research).

Anggur Muscadine mengandungi 2 kali ganda lebih vitamin C. Hidangan 35 biji anggur muscadine memberikan 14 miligram antioksidan atau 23% nilai harian yang dicadangkan untuk diet 2.000-kalori.

Dulu membuang seminggu sekali sekarang setiap hari

Anda boleh mendapatkan Vivix disini.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Vivix

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat

pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Batu Caves, Ulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kamiuntuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi,hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam