Peluang Bersama Shaklee

Dimanakah Status Kewangan Kita Sekarang?

Kadangkala kita tak sedar yang status kewangan kita sudah berada dalam ambang bahaya. Tapi tidak pernah kita rasa terancam dan rasa resah. Setiap selepas menerima gaji bulanan dan bayar semua komitmen yang patut dibayar, kadang hanya tinggal sedikit sahaja wang yang kita boleh gunakan untuk simpanan. Pendapatan isi rumah hanya untuk bayar hutang, bayar komitmen dan juga bil-bil.

Pernah tak kita check status kewangan masing-masing? Pernah tak kita kira pendapatan kita dan juga pengeluaran kita setiap bulan?

1. Apabila pendapatan lebih dari perbelanjaan, kalau dapat yang seperti ini sangat bagus. Anda boleh  uruskannya dan sebaiknya jangan berjoli dan berhura-hura sangat.

2. Pendapatan cukup-cukup untuk perbelanjaan, yang ini tak berapa OK.  Kalau sempat ada hal kecemasan, kita nak mencari wang kemana? mesti susah kita nak dapat wang dengan segera.

3. Pendapatan kurang dari perbelanjaan, ini memang amat parah! Bermakna setiap bulan terlibat dengan hutang dan ianya amat perit. Bebrbahaya dan anda harus ambil langkah segera agar masalah ini dapat dielakkan dan tak akan terjadi.

Mahu saya ajar bagaimana nak ada simpanan dan juga wang tambahan  walaupun pendapatan sekarang kurang dari keperluan? Jom hubungi kaknil disini untuk dapatkan info dan maklumat lanjut. Anda mampu mengubahnya.

Nila/ Firdaus

sms/whatsapp/call

0176281787

Anda boleh mengubah segalanya disini. Jom dapatkan side income disini.

Klik DISINI untuk dapatkan pendapatan sampingan bersama KakNil. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

4 Comments to “Dimanakah Status Kewangan Kita Sekarang?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam