Ibu Mengandung

Bahaya Kekurangan Protein Semasa Mengandung

Masa kehamilan adalah masa terpenting bagi seorang ibu dan juga bayi didalam kandungan. Saat inilah saat yang paling bermakna bagi ibu kerana tidak lama lagi akan mendapatkan cahaya mata yang mungkin sudah lama ibu nantikan. Kesihatan ibu amatlah sangat dititik beratkan ketika ini. Kerana masa kehamilan amat banyak pengaruhnya bagi kesihatan si bayi dalam kandungan dan juga bila dilahirkan nanti.

Bahaya kekurangan protein semasa mengandung

Kenapa ibu hamil/pantang perlu ambil ESP?

Ibu Hamil / Berpantang sangat memerlukan protein untuk perkembangan bayi yang sihat.  Bayi memerlukan protein yang lengkap untuk menghasilkan organ,tulang dan sel yang sihat dan sempurna. Protein juga penting untuk membantu penghasilan susu yang penuh nutrisi yang ada antibodi yang dapat meningkatkan sistem imunisasi bayi.

Satu hidangan Esp bersamaan dengan 12 gelas susu. Bagi ibu yang sukar nak mengambil susu setiap hari, anda boleh menggantikan susu dengan mengambil Esp. Esp tidak memuakkan dan rasanya juga seperti manis buah dan tidak mengandungi pemanis tiruan mahupun bahan pengawet.

Esp kaya protein

Esp juga membekalkan kalsium dan protein juga karbohidrat yang sempurna untuk ibu. Ianya juga mudah untuk dihadam. Esp juga mengandungi vitamin B6 yang terkenal dengan keupayaannya untuk kecantikan kulit. Bagi anda ibu mengandung yang mempunyai alahan kulit yang mana mempunyai kulit kusam dan tak cantik juga kering, B6 bleh membantu anda melembabkan kulit yang tak bermaya dan juga membantu kulit lebih cantik.

Dalam Esp Soy Protein ini juga mempunyai Lysine dimana Lysine ini juga berfungsi membantu badan menyerap kalsium. Seperti yang kita tahu bahawa semasa hamil pertumbuhan bayi amat perlukan kalsium. Apabila kalsium dalam badan ibu tidak mencukupi maka ianya akan memberikan kesan jangka masa panjang kepada ibu sendiri.  Ibu boleh berisiko mendapatkan Osteoporosis (kereputan tulang) dan juga kesan pada gigi.

Testimoni ibu yang mengambil Esp

Kandungan Lysine juga boleh membantu ibu yang mengalami keletihan, kepenatan, rasa loya, menggigil, seram sejuk, tiada selera makan dan juga anemia. Esp soy protin mengandungi kandungan nilai indeks glisemik yang rendah iaitu 39 yang mana sangat sesuai untuk ibu yang mengalami masalah kencing manis semasa mengandung.  Esp juga adalah lengkap dengan 9 jenis asid amino  perlu  yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita.

Jangan abaikan pengambilan protein semasa mengandung kerana akibatnya akan membuat kesihatan bayi anda jadi terjejas. Salah satu akibatnya bayi akan mengalami masalah kecacatan dan juga kurang sihat. Apabila ibu mengalami masalah kekurangan protein dan juga nutrisi yang tak lengkap ianya juga akan meningkatkan risiko bayi lahir kurang berat badan, alami masalah kelainan fisik mahupun lainnya. Ibu akan alami masalah kekurangan air susu ibu apabila kurangnya asupan protein semasa mengandung.

Bahaya jika ibu mengandung kekurangan protein selama kehamilan kerana akan berisiko melahirkan bayi  kurang berat badan , bayi mengalami kecacatan dan terganggu proses menyusui selepas bersalin.

Terlalu istimewa Esp ini untuk ibu mengandung, berpantang dan juga menyusui. Jadi jangan tunggu lagi anda yang bercadang nak mengandung untuk siapkan Esp untuk bekalan makanan tambahan anda setiap hari.

Banyak sangat manfaat Esp untuk kesihatan ibu hamil dan juga berpantang dan seisi keluarga. Alhamdulillah Esp boleh dijumpai disini untuk anda. Anda boleh terus menghubungi kaknil disini untuk dapatkan Esp anda. Dan juga info lanjut berkenaan Esp.

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli ESP Disini

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat

pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Batu Caves, Ulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kamiuntuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi,hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

3 Comments to “Bahaya Kekurangan Protein Semasa Mengandung”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam