Kesihatan Lelaki, kesihatan wanita

4 Jenis Makanan Tambahan Yang Perlu Diambik Untuk Elak Tekanan

Zaman sekarang dah menjadi lumrah dikalangan kita ramai yang alami masalah kemurungan, mental dan juga tekanan. Sebahagian dari mereka yang alami tekanan ini akan merasa diri tak berharga dan tidak ada semangat untuk menerusakan kehidupan seperti biasa. 

Depresi atau tekanan, masalah mental ini adalah masalah kebimbangan yang terlalu. Banyak punca yang mengakibatkan masalah ini berlaku. Gaya hidup yang tak menentu, tekanan perasaan, beban kehidupan bahkan daripada emosi yang menentu yang disebabkan masalah ekonomi dan juga keturunan. 

Untuk elakkan terjadinya kemurungan mahupun tekanan yang melampau ini, apa yang perlu kita lakukan? Banyak hal yang boleh membantu kita untuk elak menjadi mangsa tekanan dan kemurungan ini. Salah satu diantaranya iaitu:

 • Memeriksakan diri ke doktor dan mengambil ubat yang disarankan secara teratur. 
 • Ambik makanan yang seimbang seperti makanan yang berkhasiat dan kaya dengan vitamin dan mineral. Contohnya cukup mengambil sayur-sayuran, buah-buahan, protein, karbohidrat dan juga lainnya secara seimbang.
 • Mengambil supplement ataupun makanan tambahan.
 • Bersenam dan mengamalkannya sekurang-kurangnya 10 minit setiap hari.
 • Elakkan merokok dan minum minuman beralkohol
 • Sentiasa berpikiran positif walaupun apa jua keadaan.
 • Lebih mendekatkan diri kepada Allah dan berusaha menjadi insan yang lebih baik dari masa ke semasa. 

Untuk pemakanan yang seimbang, kita kena pandai memilih makanan yang kaya dengan vitamin dan mineral. Pilihlah sayur-sayuran dan buah-buahan yang beraneka warna, paling tidak kita kena ada 7 sajian setiap hari. Anda boleh pelbagaikan sesuai dengan keadaan. Tapi apakah kita mampu untuk memenuhi 7 sajian setiap hari? Apakah cukup nutrisi yang kita perlukan setiap hari?

Seandainya kita tak dapat penuhi sajian setiap hari, kita boleh mengambil makanan tambahan untuk cukupkannya. Cara yang mudah boleh anda lakukan seperti berikut ini, 

 • Mengambil makanan yang kaya antioksidan. Anda boleh mengambil makanan yang kaya antioksidan untuk melawan radikal bebas. Mereka yang tak cukup nutrisi akan terdedah kepada serangan radikal bebas. Cara yang paling selamat untuk dapatkan makanan yang tinggi antioksidan ini ialah anda boleh dapatkan sayur-sayuran hijau atau buah beries. Paling senang sekali anda boleh dapatkannya pada Vivix. Kerana didalam Vivix ada anggur Muscadine, Elderberry dan juga Purple Carrot. 
 • Pastikan hidangan kita cukup dengan asid lemak omega 3 atau minyak ikan. Kita ambik hidangan ikan setiap hari, akan tetapi kadang tak mencukupi keperluan nutrisi harian kita. Kebanyakan ikan yang kita konsumsi setiap hari kurang segar dan terdedah kepada bahan pengawet yang membahayakan kesihatan. Anda boleh dapatkan minyak ikan terbaik daripada Omega Guard, kerana omega guard shaklee mengandungi EPA dan DHA. Minyak Omega Guard amat disarankan kerana ianya banyak membantu untuk mengelakkan tekanan dan juga anti radang. Minyak ikan ini juga sangat baik untuk otak dan juga saraf. 
 • Kita perlu mengambil vitamin D untuk meningkatkan mood dan juga elakkan kita daripada kemurungan dan juga tekanan. Selalunya orang yang mengalami tekanan ini akan merasa diri tak berharga dan selalu marah. Ini terjadi kerana mereka kekurangan vitamin D. Vitamin D ini adalah mineral yang perlu kita ambik lebih kurang 800IU setiap hari. Anda tak perlu risau dimana nak mencari Vitamin D, kerana ianya ada dalam Ostematrix Shaklee. Ambiklah Ostematrix Shaklee untuk membantu anda.
 • Dapatkan Zinc dalam membantu metabolisme omega 3 yang perlu diambik dalam 25 miligram setiap hari. Zinc boleh didapatkan dalam makanan seperti ikan. Akan tetapi  jika ianya tak mencukupi, anda boleh dapatkannya dalam Zinc Plus Shaklee. Kerana dalam setiap tablet Zinc Plus ada 8 miligram. 

Jadi tiada alasan lagi untuk kita tetap dalam mood ceria dan gembira setiap hari. Banyak cara yang boleh kita lakukan agar terhindar daripada tekanan ataupun kemurungan. 

Apabila anda berminat untuk dapatkan set kemurungan yang telah kaknil huraikan diatas, anda boleh menghubungi kaknil disini untuk dapatkannya. 

Anda boleh mendapatkan Set Elak Tekanan  ini disini

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Elak Tekanan Disini.

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian.

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam