kesihatan wanita

3 Sekawan Bantu Kecutkan Cyst Dari Bermaharajalela

Ramai wanita yang menyebut cyst, apa bendanya cyst ini? memang tak dapat dipungkiri lagi bahawa pada zaman sekarang banyak timbul pelbagai penyakit yang dialami oleh lelaki mahupun wanita tanpa mengenal usia. 

Salah satunnya adalah Cyst ini. Cyst ini bukanlah suatu penyakit. Dan ianya ada pada setiap wanita, hampir semua cyst ovari akan hilang dengan sendirinya tanpa rawatan. Akan tetapi ada Cyst yang  boleh menjadi ganas dan mengancam nyawa. 3 dari 10 wanita akan menghadapi masalah ini. Cyst ada pelbagai jenis dan boleh berlaku dimana-mana bahagian tubuh manusia. Termasuk wanita. Ramai wanita yang tak sedar yang diri mereka sudah ada cyst tanpa disadari.

Ovarian Cyst

Semasa seorang wanita mengalami haid, ovari akan mengelembung dan dalam gelembung (ovarian folikel) terdapat telur ovum didalamnya. Apabila telur ovum dikeluarkan, ovarian folikel akan mengecut kepada saiz asal. Akan tetapi, sesetengahnya tidak mengecut dan sebaliknya malah membesar. Maka inilah yang selalu menjadi masalah dan dipanggil dengan sebutan Ovarian Cyst. 

Ovarian Cyst iaitu gelembung air yang akan bertukar menjadi ketumbuhan ovari (kanser) apabila ukurannya semakin membesar dan tak dirawat dengan segera. Cyst akan menjadi masalah apabila tak dirawat dan ianya boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan seperti sukar untuk hamil, mood tak stabil dan juga kanser ovari. Walaupun amat jarang terjadi kanser akan tetapi kemungkinan itu akan tetap ada. Cyst boleh pecah bila-bila masa sahaja dan boleh mengancam nyawa. 

Banyak faktor yang menjadi penyebab terjadinya cyst ini, salah satu menyumbang utama ialah pola makan yang tak sihat dan tak seimbang. Dan juga hormon yang tak seimbang. 

Disamping rawatan yang disyorkan doktor, ramai juga  yang mencuba rawatan traditional dan seumpamanya untuk membantu mengatasi masalah Cyst ini. Ada yang berjaya dan ada juga yang mengalami kebuntuan. Oleh kerana itu disarankan kepada mereka yang terkena Cyst untuk betul-betul melihat kembali cara pemkanan dan juga kehidupan sehari-hari agar masalah cyst kembali membesar akan dapat diatasi dengan baik. 

Pengambilan makanan seimbang amatlah dititik beratkan agar kejadian Cyst berulang akan dapat dielakkan. Mengambil makanan tambahan untuk mencukupi keperluan nutrisi amatlah penting. Salah satunya iaitu mengambil makanan tambahan sepert Vivix, Gla Complex dan Carotomax amat digalakkan. Ianya amat penting untuk membantu proses pengecutan dan pembuangan Cyst berjalan dengan lancar. 

Sudah diketahui ramai bahawa Vivix adalah makanan tambahan yang mengandungi resveratrol dan poliphenol yang tinggi kandungan antioksidannya. Vivix juga mengandungi bahan-bahan yang istimewa dan juga berkualiti tinggi untuk melawan pelbagai serangan radikal bebas dan juga pelbagai jangkitan. Vivix bertindak sampai ketahap DNA. Vivix juga membantu memulihkan sel-sel yang rosak didalam badan. Vivix membantu untuk mengecutkan cyst dan membersihkan darah-darah kotor yang masih tersimpan didalam tubuh badan kita. Vivix mampu merencatkan pertumbuhan sel yang tak normal. 

Testimoni Vivix untuk cyst 

Gla Complex sangat membantu untuk menstabilkan hormon didalam badan dan Gla Complex mengandungi asid lemak Omega 6 yang membentuk hormon prostaglandin untuk mengawal hormon-hormon didalam badan kita dan mengawal keradangan yang berlaku. Gla Complex juga akan membantu badan kita untuk kembali memproses dengan normal. Elakkan senggugut dan juga kesakitan. Juga membantu meningkatkan sistem imun tubuh dan menghalang pertumbuhan kanser dan tumor. 

Testimoni Gla Complex kecutkan Cyst

Pengambilan yang kerap beta karotena akan membentu mengukuhkan sistem imun, menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida. Carotomax mengandungi Vitamin A yang tinggi antioksidan. 

Carotomax baik untuk masalah cyst

Jadi untuk anda yang mengalami masalah Cyst, ada baiknya segera menjalani rawatan doktor dan juga mengambil makanan tambahan untuk dapat mengecutkan dan menghilangkan Cyst daripada merenggut kebahagiaan dan mengamcam nyawa anda. 

Anda boleh mendapatkan 3 sekawan diatas iaitu Vivix, Gla Complex dan Carotomax disini dengan menghubungi Kaknil disini. Atau anda juga boleh membuat belian disini dengan hanya mengklik pautan yang ada dibawah ini. 

->>Saya Nak Beli Set Kecutkan Cyst Disini. 

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian. Kami menyediakan penghantaran ke seluruh semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Serawak. 

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

One Comment to “3 Sekawan Bantu Kecutkan Cyst Dari Bermaharajalela”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam