Otot dan Sendi

Jangan Anggap Mudah Jika Anda Alami Masalah Sakit Sendi dan Otot

Ramai dikalangan kita yang amat menganggap mudah jika terkena sakit sendi atau otot. Sendi yang meradang akan semakin berakibat fatal jika anda tidak berusaha bertindak untuk merawatnya. 

Memang banyak lagi penyakit lain yang perlu dianggap serius akan tetapi bukan bermakna sakit sendi ini tiada apa-apa dan anda hanya membiarkannya sahaja tanpa ada tindakan seterusnya. Jika hal ini anda biarkan besar kemungkinan anda akan hadapi masalah kerosakan sendi yang serius. 

Reumatoid Artritis

Ramai yang alami Artritis Reumatoid (RA), dan mereka terlambat untuk menerima rawatan dan alami pelbagai masalah selepas itu. Mereka yang alami artritis akan mengalami keradangan dan kejang pada sendi terutama di bahagian kaki, tangan dan lutut. Kajian menunjukkan mereka dengan Reumatoid Artritis 40 peratus daripadanya lebih cenderung untuk mengalami kesihatan am yang sederhana atau teruk berbanding mereka yang tak mengalami Reumatoid Artritis. 

Reumatoid Artritis boleh menyerang semua peringkat umur, akan tetapi biasanya ianya berlaku dalam kalangan mereka yang berusia 40 tahun sampai 70 tahun keatas. Dan ianya lebih banyak dialami oleh para wanita berbanding lelaki. 

Bahagian sendi yang diserang akan mengalami kerosakan dalaman dan sekitar area tulang. Tiada rawatan yang khusus untuk menyembuhkan Reumatoid Artritis ini, akan tetapi pesakit perlu mendapatkan rawatan yang bukan sekadar penanganan untuk masalah radang dan sakit yang menyerang akan tetapi perlu juga mengekang perkembangan penyakit ini. Lebih menyedihkan lagi Reumatoud Artritis ini juga dikaitkan dengan penyakit lain seperti kardiovaskular, jangkitan kuman dan juga masalah kesihatan mental.

Dalam masyarakat kita sekarang ini masalah sakit sendi seperti Reumatoid Artritis ini masih begitu dianggap mudah dan tak terlalu dihiraukan kerana menyangka ianya bukan penyakit yang serius akan tetapi apabila ianya semakin teruk barulah berobat dan mencari rawatan. 

Reumatoid Artritis ini adalah penyakit auto imun yang berlaku apabila sistem imun badan mengalami kecelaruan dan mula menyerang sendi pesakit sehingga boleh menyebabkan kerosakan. Sistem imun badan menyerang mana-mana bahagian sendi pesakit dan yang paling sering terkena di bahagian kaki, tangan dan lutut.

Kesakitan ini akan berlangsung secara terus menerus dan menimbulkan keradangan, bengkak dan juga rosak sehingga mengubah bentuk asal anggota pada sendi berkenaan. Ianya juga akan menyerang organ lainnya seperti paru-paru, salur darah dan juga sistem saraf. 

Pesakit akan alami susah untuk berjalan dan juga alami masalah sakit badan, turun berat badan dan alami masalah ruam. Oleh itu perlunya kita untuk mengenal pasti tentang perkembangan kesihatan kita dari masa ke semasa. Bila ada terasa sakit sendi, ada baiknya untuk memeriksakan diri ke doktor dan mendapatkan rawatan sepatutnya. 

Gaya hidup setiap hari pun amat mempengaruhi kepada kesihatan tubuh badan kita. Elak daripada merokok dan juga mengambil makanan yang seimbang dan sihat. Lakukan senaman setiap hari dan sentiasa mengambil makanan tambahan untuk dapat menyokong kesihatan kita setiap hari dan mencukupkan keperluan nutrisi kita setiap hari.

Selain menjalankan rawatan doktor dan mengambil kaedah rawatan, sebaiknya anda yang alami masalah sendi seperti Reumatoid Artritis ini juga perlu mengambil makanan tambahan seperti Omega Guard, B Complex dan juga Ostematrix untuk cukupkan keperluan nutrisi dan juga kesihatan sendi dan tulang. Dan juga Vivix sebagai ketahanan sistem imun badan yang tinggi antioksidan dan sangat baik untuk tingkatkan sistem imun tubuh badan. 

Set 3 sekawan bantu masalah sendi 

Omega Guard adalah minyak ikan yang amat baik dan sangat membantu untuk masalah keradangan sendi dan otot. Ostematrix pulak sangat berkesan untuk membantu proses pengecutan pada otot dan juga saraf. Sedangkan B Complex membantu merawat sistem saraf dan pembentukan sel darah merah, dan elakkan tekanan. Vivix tinggi antioksidan dan juga melawan serangan radikal bebas dan juga tingkat imun tubuh badan. Vivix bertindak sampai keperingkat sel. Dan mengandungi Resveratrol yang 13 kali ganda lebih kuat daripada Resveratrol lain dipasaran. 

Vivix bantu kurangkan sakit sendi dan lutut

Anda boleh dapatkan makanan tambahan ini disini untuk membantu anda mencukupkan keperluan nutrisi anda dan juga lindungi kesihatan tubuh badan agar lebih cergas dan bantu elak masalah sakit sendi dan juga seumpamanya. 

->>>Saya Nak Beli Set Sendi Disini. 

ikut sahaja langkah yang diberi, Web belian adalah selamat dan dilindungi (https :Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP, the protocol over which data is sent between your browser and the website that you are connected to)

Jika anda tak nak buat order sendiri, anda boleh menghubungi kami untuk buat pesanan/belian. Kami menyediakan penghantaran ke seluruh semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Serawak. 

Pn. Nila/ En. Firdaus

sms/ whatsapp  +60176281787

Anda yang gemar dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, kami menyediakan pengkhidmatan ini di sekitar area Batang kali, Hulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Gohtong Jaya dan Genting Highland. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat pesanan. Barang yang anda pesan akan kami terus hantar ke alamat yang anda berikan. Sangat menjimatkan masa anda. Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera di talian yang tertera diatas ya.

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam