Semua Tentang Shaklee

Cara Elak Sembelit Semasa Berpantang

Ramai ibu-ibu berpantang yang alami masalah sembelit dan juga susah untuk buang air besar. Kadang mereka risau dan takut untuk membuang kerana risaukan kesakitannya. Menunggu lama di bilik ir dengan perasaan gundah. 

Pengambilan pemakanan yang seimbang amat digalakkan semasa berpantang agar nutrisi ibu berpantang dan menyusui dapat terpenuhi dan juga elak daripada terjadi sembelit. 

Penyebab sembelit boleh terjadi kerana pelbagai faktor, salah satu faktor sembelit iaitu kurang mengambil serat dan mengalami masalah kesihatan tertentu seperti diabetes, hipotitoid, stroke dan lain sebagainya. 

Untuk elak sembelit yang dialami ibu berpantang, anda harus cukup mengambil serat dan cukup air. Selain itu ibu berpantang boleh mengambil Vitamin C dan juga kalsium lengkap seperti Ostematrix untuk membantu mengatasi masalah sembelit. 

Vitamin c amat baik untuk membantu naikkan sistem imin badan kita dan juga elak daripada pelbagai serangan radikal bebas dan juga jangkitan. Juga Vitamin C bantu cepatkan luka sembuh. Serta elak daripada selsema dan demam. 

Vita C plus

Sedangkan Ostematrix pulak membantu cukupkan keperluan kalsium, vitamin dan mineral untuk tubuh badan. Ostematrix juga elak daripada tekanan saraf dan juga sakit dipersendian. 

Ostematrix

Jangan lepaskan peluang anda untuk dapatkan vitamin c dan ostematrix untuk bantu anda elak masalah sembelit yang dialami. Kedua vitamin ini amat berguna bagi ibu dan juga baby yang disusui agar sentiasa sihat dan cukup keperluan nutrisinya. 

Jika anda berminat untuk dapatkan 2 sekawan ini, anda boleh hubungi kaknil disini untuk info lanjut. Bagi anda yang nak dapatkan pengkhidmatan Cash On Delivery di area sekitar Batangkali, Rasa, Ulu Yam, Kuala Kubu Bharu, Bukit Beruntung dan Genting Highlanda anda boleh hubungi kaknil disini untuk dapatkan 2 sekawan ini. 

KakNil/ Firdaus

Sms-Whatsapp 0176281787

Anda nak harga yang special untuk setiap pembelian produk Shaklee ….?? Klik Disini Untuk Join Ahli sekarang

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam