kecantikan kulit

Pencuci Muka Yang Sesuai Untuk Lelaki Agar Nampak Awet Muda

Selalunya lelaki amat acuh tak acuh dengan penampilannya. Padatnya aktifiti dan tugas harian akan membuat mereka kadang terlupa untuk menjaga penampilan. Keadaan ruang kerja yang selalu sibuk menuntut mereka untuk sentiasa bersedia dengan segala kemungkinan. Tingkat tekanan juga kadang meningkat seiring dengan cabaran pekerjaan yang dihadapi.

Kadang semua masalah yang ada akan membuatnya kelihatan lebih matang dan tua daripada usia. Disamping itu juga keadaan wajah pun ikut terjejas. Kadang lalai dan leka untuk menguruskan penampilan dan akhirnya nampak terlebih tua dan kulit pun tak terurus. Sehingga kadang timbul jerawat, jeragat dan juga kulit kusam. Apakah anda termasuk seorang lelaki yang sedemikian?

Namun di tahun 2019 ini sudah tentu anda harus berpenampilan lain dari biasa. Jadikan rutinitas perawatan kulit dan wajah menjadi prioritas setiap hari. Anda akan lebih mendapatkan kesan yang baik dengan kulit wajah yang sihat dan menarik. Kedutan diwajah adalah masalah normal yang dilalui wanita mahupun lelaki.

pastikan anda sentiasa ceria dengan kulit yang sihat

Seiring berjalannya waktu masalah ini mahu tak mahu akan singgah pada anda. Akan tetapi sudah tentu anda harus mempersiapkan masa untuk merawat dan mengelakkan masalah kulit wajah di suatu hari nanti. Oleh itu kita harus bijak mengatur masa dan luangkan sedikit untuk perawatan wajah. Jika kulit wajah bersih dan sihat, sudah tentu keyakinan diri akan meningkat dan aktifiti harian pun akan berjalan dengan lancar dan penuh dengan semangat.

Diantara perkara yang harus anda lakukan setiap hari agar kulit wajah tetap sihat dan terjaga diantaranya iaitu:

  • Biasakan membersihkan wajah. Anda dinasihatkan untuk sentiasa membersihkan wajah setiap hari. Gunakan pencuci muka yang bersesuaian dengan kulit wajah anda. Gunakan pencuci muka yang sesuai dengan kulit wajah dan tiada bahan kimia. Sel-sel kulit mati harus di disingkirkan dengan pencuci yang sesuai agar wajah anda dapatkan kesihatan kulit yang baik dan bebas daripada masalah kulit seperti berminyak atau jerawat.
  • Gunakan pelembab. Untuk lelaki, biasanya alami masalah kulit kering dan hal ini sepatutnya diambik perhatian. Gunakan pelembab yang boleh membantu anda kelihatan lebih muda, elak kulit kendur dan kering.
  • Amalkan meminum air masak secukupnya. Mengambil air masak secukupnya adalah amat baik untuk kesihatan kulit. Minimum mengambil 8 gelas sehari agar kulit anda sentiasa lembab, segar dan terlihat lebih muda.
  • Amalkan makanan seimbang yang kaya nutrisi dan vitamin. Amalkan sumber makanan yang kaya serat dan vitamin agar lebih sihat dan awet muda. Sayuran mengandungi banyak manfaat yang amat baik bagi kesihatan kulit kerana mengelak daripada wajah nampak tua.
  • Lindungi wajah daripada sinar matahari. Gunakan pelindung wajah untuk elak sinaran matahari secara langsung. Terutama sekali bagi anda yang bekerja diluar ruangan dan terdedah dengan pancaran sinar matahari. Gunakan penutup muka ataupun topi yang sesuai ketika berada di luar untuk mengelakkan pancaran sinaran matahari langsung ke kulit wajah anda.
  • Amalkan masker wajah sekali sebulan untuk mendapatkan wajah yang segar dan menyingkirkan bintik hitam mahupun jerawat yang anda alami.

Banyak pencuci muka yang beredar dipasaran, anda harus bijak mencari pencuci muka yang selamat dan bebas bahan kimia terlarang. Perawatan wajah kita haruslah yang selamat kerana sudah pasti kita mahu hasil dan kesan yang memuaskan bukan sebaliknya. Diantaranya pencuci muka yang boleh diambil dan selamat digunakan seperti Luminous Gel Oil Cleanser. Ini adalah sebahagian set rangkaian penjagaan kulit Youth yang direka untuk bekerjasama bagi menghasilkan keputusan yang menakjubkan.

Luminous Gel Oil Cleanser

Diformulasikan dengan bahan – bahan aktif anti penuaan dalam setiap produk rangkaian Youth. Luminous Gel Oil Cleanser tidak mengandungi sabun, ianya 3 dalam 1. Pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Miliki pH yang seimbang.

testimoni Youth Set

Luminous Gel Oil Cleanser mengandungi bahan-bahan utama seperti Anggur Muscadine Extract, Extract Alga Hijau yang menghaluskan. Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia kulit anda lebih cerah berseri.

konsisten penggunaan jeragat pun mulai hilang

Beruntung bagi mereka yang mengambil pencuci Luminous Gel Oil Cleanser kerana ianya selamat tiada bahan kimia dan juga mengandungi bahan-bahan semulajadi yang membantu untuk membuat kulit menjadi lembab, bersih berseri dan awet muda.

kulit lebih sihat dan jerawat semakin hilang dengan konsisten gunakan Set Youth

Walaupun anda seorang lelaki sudah tentu kebersihan kulit wajah juga menjadi perhatian untuk anda agar penampilan anda setiap hari lebih sihat dan menarik dihadapan orang lain. Apalagi zaman era milenia sekarang ini yang penuh dengan tehnologi, sudah pasti anda juga tidak ingin ketinggalan dengan wanita untuk berpenampilan menarik dan bebas jerawat dan jeragat.

full set Youth

Jangan risau untuk dapatkan Luminous Gel Oil Cleanser ini, anda boleh dapatkannya disini dengan mudah dan cepat. Anda boleh klik sahaja link dibawah ini untuk dapatkan terus melalui online dengan menggunakan kaedah pembayaran terus secara online melalui kredit kad mahupun debit kad.

saksikan VIDEO ini khusus untuk anda

>>>>Klik DISINI>>Saya Nak Beli Luminous Gel Oil Cleanser Disini<<<

>>>Klik DISINI>>Saya Nak Beli Stater Kit Youth Disini<<<

Bagi anda yang nak buat belian terus daripada kaknil disini, juga boleh menghubungi kaknil dengan menghubungi talian dibawah ini.

KakNil/ Firdaus

+60176281787

Untuk mereka yang nak pengkhidmatan Cash On Delivery (COD) disekitar area Batangkali, Ulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, dan Genting HIghland, boleh terus menghubungi talian yang tertera dan in sha Allah kami akan membantu anda untuk menghantarkan Luminous Gel Oil Cleanser terus ke depan pintu rumah anda. Sangat menjimatkan masa dan juga tenaga anda.

Anda inginkan pendapatan Sampingan? tiada modal besar? nak Dapatkan side income setiap bulan daripada rumah? Jom join kami disini. Klik Disini untuk dapatkan Join Side Income Anda.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam