Kesihatan Lutut

Vitamin Berkesan Untuk Bantu Atasi Masalah Sendi

Sakit sendi sememangnya sudah lazim dialami. Radang sendi terjadi kerana adanya keradangan di bahagian sendi. Kadang sakit sendi ini ditandai dengan pembengkakan, sakit yang teramat di area persendian dan susah untuk membuat pergerakan. Bagi mereka yang bekerja sudah tentu ini akan menjadi mimpi ngeri yang buatkan segala urusan akan jadi terganggu.

sakit sendi yang menyiksa

Sendi terbuat daripada tulang rawan, tulang, ligamen, tendon atau otot. Sendi ada diseluruh tubuh badan kita seperti di leher, tangan, pergelangan tangan, siku dan juga lutut. Sakit sendi ini biasanya ditandai dengan sakit otot atau sakit tulang. Sakit sendi akan reda dalam dalam beberapa hari kadang kala juga sampai berminggu-minggu tergantung dengan kesihatan sendi pesakit itu sendiri.

Biasanya mereka yang alami masalah sendi ini adalah mereka yang berumur 40 tahun keatas, meskipun begitu atas sebab tertentu mereka yang berusia dibawah 40 tahun juga alami masalah ini. Berat badan yang berlebihan, kecederaan semasa bersukan, kemalangan dan riwayat kesihatan juga turut menjadi faktor terjadinya masalah sendi ini.

Diantara masalah sendi yang terjadi pada pesakit yang alami:

  • Osteoarthritis yang terjadi kerana seiring usia pesakit yang semakin meningkat. Biasanya terjadi kepada mereka yang berusia lanjut. Selain sakit di area sendi, ianya juga sampai menyerang area lutut, tangan dan juga tulang belakang.
  • Rheumatoid arthritis juga sering alami masalah sendi. Sakit yang dialami kadang kala membuat penderitanya letih dan selalu penat. Radang sendi ini adalah gangguan autoimun yang mengakibatkan sistem imun yang dikawal mula menyerang sendi dan tisu yang bertindak sebagai pelapik dan pelincir sendi meradang. Sakit yang dialami di area sekitar jari-jari tangan, pergelangan tangan dan kaki.
  • Ada juga radang sendi yang terjadi kerana adanya masalah gout. Sakit sendi yang dialami oleh penderita gout biasanya berulang dan amat sakit.

Untuk mereka yang alami masalah sendi ini harus rajin berjumpa doktor dan mengenal pasti masalah yang dialami. Rehat secukupnya dan elak daripada membuat kerja-kerja berat. Masalah sendi amat memeritkan dan mengganggu aktifitas setiap hari. Bahkan sampai susah nak beribadah dengan baik kerana sakit sendi yang teramat.

Oleh itu disarankan kepada mereka yang alami masalah sendi agar menjaga kesihatan dengan baik dan melakukan pelbagai kaedah agar sakit sendi dapat dikurangkan. Bagi mereka yang memiliki berat badan berlebihan, disarankan untuk dapat menurunkan berat badan anda agar masalah sendi dapat dielakkan. Dengan turunnya berat badan anda, akan dapat membantu mengurangkan tekanan pada sendi yang mungkin akan menyakitkan.

Selain itu juga anda boleh mengambil makanan tambahan yang amat membantu dalam masalah sakit sendi ini. Diantaranya ialah vitamin yang semulajadi tanpa bahan kimia dan amat baik untuk kesihatan tubuh badan kita. Set yang dimaksudkan adalah Omega Guard, Ostematrix, Vivix dan juga B Complex. Set ini amat istimewa untuk membantu atasi masalah keradangan, nyeri pada otot, membantu proses pengecutan pada otot dan saraf, juga pembentukan sel darah merah, lancarkan peredaran darah, elakkan dan atasi tekanan pada otot dan sendi juga membantu membaik pulih sel-sel yang rosak.

Set Vitamin Sendi

Anda jangan risau dimana nak dapatkan vitamin ini, kerana Kaknil boleh membantu anda disini untuk dapatkannya. Klik sahaja link dibawah ini untuk dapatkannya secara terus melalui web. Menjimatkan masa anda dan juga proses cepat dan selamat.

>>>>Klik DISINI Saya Nak Dapatkan Vitamin Untuk Sendi DISINI<<<

Anda yang suka dengan pengkhidmatan Cash On Delivery, boleh dapatkannya disini juga. Cash On Delivery kami sediakan disekitar area Batangkali, Ulu Yam, Bukit Beruntung, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Antaragapi dan Genting Highland sekitarnya. Untuk yang diluar area tersebut boleh menghubungi kaknil dahulu untuk perbincangan seterusnya. Kami ada pengeposan seluruh Malaysia juga.

Jadi jangan segan untuk hubungi kami disini untuk dapatkan Vitamin Sendi ini beserta maklumat lanjut dan konsultasi terbaik untuk anda.

Kaknil/ Firdaus

+60176281787

Anda sedang mencari side income??? Jom buat side income disini.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam