Ibu berpantang

Vitamin Terbaik Untuk Ibu Berpantang-Elak Daripada Bentan

Macam-macam kaedah yang dilakukan oleh ibu selepas bersalin agar kondisi tubuh badan tetap fit dan juga cepatkan luka bersalin sembuh dan kering. Ada yang menggunakan kaedah tradisional dan juga modern. Tak kisah lah kaedah apa yang dilakukan, janji ianya selamat dan juga tidak memudaratkan kesihatan.

Ibu sihat bayi ceria

Kebanyakan ibu-ibu zaman sekarang banyak yang gunakan kaedah modern kerana ramai diantara mereka yang duduk di bandar dan susah untuk mencari kaedah traditional. Akan tetapi ianya juga membantu.

Sudah tentu kesihatan ibu berpantang harus dititik beratkan agar kesihatan ibu dan bayi dalam keadaan yang baik. Pengambilan makanan dan juga gaya hidup juga harus diseimbangkan agar tidak terjadi hal-hal yang tak diinginkan. Ibu berpantang harus mengelakkan diri daripada tekanan dan juga kemurungan agar kesihatan ibu tidak terjejas. Demi mengelakkan daripada bentan.

elak bentan atau pun meroyan ketika berpantang

Ramai pada zaman sekarang ini ibu-ibu selepas bersalin alami masalah bentan kerana mungkin kurnagnya penjagaan diri selama berpantang dan juga alami tekanan perasaan apabila harus menguruskan bayi sendirian sementara suami bekerja. Oleh itu ibu selepas bersalin harus perhatikan betul-betul faktor-faktor yang mungkin akan membahayakan anda selama berpantang.

Pengambilan makanan seimbang yang kaya nutrisi dan juga zat penting agar ibu sentiasa sihat dan bertenaga dan juga menyokong penghasilan air susu ibu dengan banyak dan sihat. Emosi ibu selama berpantang harus stabil dan gembira. Elakkan melakukan kerja-kerja berat dan usahakan untuk mengambil makanan tambahan seperti Vitamin Selepas Bersalin agar ibu lebih ceria dan bertenaga.

Penting sekali bagi ibu mengambil Set Vitamin Berpantang ini kerana ianya membantu ibu lebih bertenaga, lebih ceria, air susu ibu lebih meriah dan berkualitas serta elak daripada bentan.Set Vitamin ini banyak mengandungi vitamin yang diperlukan tubuh untuk menggantikan sel-sel yang rosak dan juga membantu melawan pelbagai jangkitan dan virus. Juga merangsang penghasilan susu ibu. Tak hanya itu, vitamin ini juga mmebantu cepatkan luka selepas bersalin kering dan sembuh. Juga membantu perkembangan bayi yang sihat dan kuat melalui penyusuan susu ibu.

set berpantang

Mungkin pemakanan kita setiap hari kurang dari segi nutrisi dan vitaminnya. Jadi kita harus menambahnya dengan mengambil makanan tambahan seperti Vitamin untuk mencukupkannya. Diantara Vitamin yang boleh diambil selepas bersalin diantaranya iaitu:

Ianya bantu untuk kurangkan stress atau tekanan selepas bersalin.

Ianya bantu untuk elak dna atasi masalah sembelit selepas bersalin atau selama berpantang.

Bantu memberikan tenaga dan menghasilkan susu ibu yang meriah dan berzat yang berkualiti untuk bayi.

Sebagai milk booster dan juga sebagai kacip fatimah modern.

Membantu menguatkan sistem imun badan.

Membantu luka cepat kering dan sembuh.

Multivitamin yang berikan tenaga dan pulihkan seluruh badan. Membantu ibu sentiasa cergas dan kurang penat atau lesu.

Jadi sangat banyak manfaat vitamin yang boleh kita ambil sebagai bantuan kita selama berpantang. Disamping itu juga ibu hendaklah menjaga agar selama berpantang tetap ceria dan berpikiran positif agar perkara negatif tidak akan terjadi.

Jadi anda yang tengah mengandung, dan mencari set vitamin untuk berpantang, boleh lah mengambil set vitamin ini untuk bantu anda lebih bertenaga dan sihat gembira. Anda akan rasai kesan vitamin ini yang akan membantu anda lebih bersedia menghadapi masa berpantang selepas bersalin. Selain ianya baik untuk kesihatan anda, ianya juga baik untuk perkembangan kesihatan bayi anda. Anda yang berminat nak dapatkan Set Vitamin ini, boleh dapatkannya disini.

Anda semua boleh hubungi KakNil disini untuk membuat pembelian. Hubungi sahaja nombor dibawah ini untuk berhubung terus dengan kaknil. Anda juga boleh buat belian secara terus melalui web online disini.

Anda boleh dapatkan Set Berpantang Shaklee Disini. 

Belian secara online guna kad Kredit/Debit ->>Klik Sini Saya Nak  Beli Set Berpantang Shaklee

Jika anda tak mahu buat order sendiri,  anda boleh terus menghubungi KakNil disini untuk info dan maklumat lanjut. Hubungi talian yang tertera di bawah ini.

KakNil/ Firdaus

sms/ whatsapp/call

0176281787

Bagi anda yang tinggal berdekatan dengan kawasan area Batangkali, Ulu Yam, Antara Gapi, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Bukit Beruntung dan Genting Highland sekitarnya, anda boleh terus mendapatkan barang yang anda kehendaki melalui pengkhidmatan Cash On Delivery (COD). KakNil akan terus menghantar barang yang anda inginkan terus kedepan pintu rumah anda. Sangat menjimatkan masa dan juga wang anda.

Bagi anda yang berada di semenanjung dan Sabah Serawak, jangan risau kerana KakNil juga menyediakan pengkhidmatan pos ke seluruh Malaysia. Anda hanya perlu hubungi KakNil di nomor talian yang tertera untuk dapatkan info lanjut.

Jadi jangan tunggu lagi, hubungi KakNil segera disini.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam