Otot dan Sendi

Vitamin Apa Yang Boleh Kita Ambil Untuk Bantu Masalah Tulang Patah?

Kesihatan adalah hal yang paling berharga untuk kita. Apa sahaja yang terjadi kepada kita hendaknya adalah yang terbaik. Banyak diantara kita yang alami masalah kesihatan dan susah bagi mereka nak beraktifitas seperti biasa kerana keterbatasan yang ada.

Baru-baru ini ada dikalangan kawan-kawan yang alami masalah atah tulang kerana terjatuh. Patah tulang ni banyak sebabnya. Diantaranya iaitu kerana bebanan yang terlalu berat yang menyebabkan terjadinya patah diarea yang berkenaan. Jatuh dan juga benturan oleh sesuatu objek juga kerana bersenam atau bersukan.

Awalnya sesiapa yang alami patah tulang akan merasa sakit di area kecederaan. Ianya boleh menjadi semakin teruk jika kita bergerak atau pun menyentuh bahagian yang luka. Ada sesetengah orang akan alami hilang kesedaran ataupun pengsan akibat kesakitan yang teramat.

Jika anda alami masalah patah tulang, perawatan yang dilakukan tergantung jenis kepatahan dan juga area mana ianya terjadi. Biasanya doktor akan membantu mengembalikan kembali posisi tulang-tulang tersebut ke tempat semula. Amat penting untuk menjaga agar tulang tidak bergeser sampai kepada kedudukan yang betul seiring berjalanannya masa penyembuhan.

Sering kita melihat ada diantara mereka menggunakan gips untuk menstabilkan tulang patah yang dialami. Biasanya gips tersebut terbuat dari plester atau fiberglass. Hal ini dilakukan untuk membantu agar tulang tidak bergeser sampai tulang tersebut sembuh. Pada kesyang tertentu kadang pembedahan diperlukan untuk membantu tulang kembali sembuh.

Doktor akan membekal kan ubat-ubatan untuk anda agar tiada terjadi kesakitan dan juga masalah selama masa penyembuhan. Disamping itu juga kadang ada sesi therapi yang perlu dijalankan agar tulang anda segera berangsur pulih.

set tlang patah

Selain mendapatkan perawatan dari doktor anda, ada baiknya juga anda mengambil makanan tambahan/ vitamin untuk menyokong kesembuhan tulang anda. Diantara vitamin yang boleh diambil untuk membantu masalah tulang patah ini, diantaranya iaitu:

  • Ostematrix, merupakan sumber kalsium yang sangat penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Ostematrix dengan gabungan magnesium penting untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang.
  • ESP, ESP adalah protein soya terbaik yang dihasilkan tanpa perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet. Siapa yang alami patah tulang akan memerluka ESP kerana untuk membantu mempercepat pertumbuhan sel-sel tulang yang telah tercedera atau mungkin mati akibat alami patah tulang.
  • Sustained Released Vita C Plus, ianya diperlukan untuk meningkatkan sistem imun tubuh badan dan juga mengelak jangkitan dan virus. Juga membantu membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik dan juga membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
  • Vivix, Vivix mengimpak 4 mekanisme utama seluler, menggalakan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria (penghasil tenaga). Juga membantu naikkan sistem imun badan.
  • Zinc Plus, membantu memperbaiki tisu, mempercepat proses pemulihan luka dan juga merangsang generasi sel dan mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh untuk memelihara metabolisme tulang.

Jadi bagi anda atau siapa sahaja rakan, keluarga yang alami masalah tulang patah, berikan rawatan yang terbaik mereka dan jangan lupa untuk mengambil makanan tamabahan/ vitamin Shaklee patah tulang untuk mereka agar proses penyembuhan lebih baik dan cepat berangsur sembuh.

Bagi anda yang menginginkan Set Tulang Patah Shaklee ini, anda boleh mendapatkannya disini. >>>>Boleh klik link INI buat BELIAN SET TULANG PATAH SHAKLEE DISINI<<<

Anda yang gemar pengkhidmatan Cash On Delivery (COD) disekitar area Batangkali, Kuala Kubu Bharu, Rasa, Bukit Beruntung dan Genting Highland sekitarnya, anda boleh menghubungi kami disini untuk menghantarkan produk anda terus ke alamat yang anda berikan. Tunggu kami di depan pintu rumah anda dan kami akan segera datang untuk hantarkan produk Set Patah Tulang Shaklee untuk anda. Jadi jangan tunggu lagi, hubungi kami disini untuk dapatkan info dan maklumat lanjut beserta belian.

KakNil/ Firdaus

sms/ whatsapp/call +60176281787

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam