Ibu Mengandung

Bahayanya Keletihan Untuk Ibu Mengandung

Masa kehamilan adalah masa yang indah bagi setiap pasangan. Apalagi bagi pasangan yang baru sahaja akan menimang cahaya mata. Pelbagai cara akan dilakukan agar ibu dan anak dalam kandungan ada dalam keadaan sihat dan ceria.

Masa mengandung harus dilalui dengan bahagia dan sihat. Penting sekali bagi seorang ibu untuk memastikan kesihatannya berada dalam keadaan optimal. Menjaga pemakanan dengan baik dan mengelak daripada keletihan. Keletihan pada ibu mengandung secara tidak langsung akan berdampak negatif bagi perkembangan kehamilan ibu.

elakkan daripada keletihan

Ibu hamil tidak boleh melakukan pekerjaan yang berat dan melelahkan. Jangan bersenam yang berat-berat, jangan angkat barang yang berat, jangan stress atau alami tekanan. Perkara ini akan memicu kepada kejadian yang tak diinginkan seperti terjadi keguguran ataupun kelahiran awal dari pada masa yang sepatutnya. Juga masalah kesihatan pada bayi yang dikandung.

Jadi amatlah berisiko jika ibu hamil alami kelelahan. Nampak sangat klise tapi itulah hakikatnya. Jangan sampai anda abaikan pesanan ini. Lalui lah masa kehamilan dengan keadaan yang tenang dan jauh daripada tekanan. Elakkan diri anda daripada bekerja terlalu kuat yang akhirnya menyebabkan anda terlalu lelah. Apabila anda terlalu lelah akan berisiko kepada anda dan bayi yang ada dalam kandungan.

Vitamin 3 serangkai elak keletihan

Selama kehamilan pasangan anda atau pun ahli keluarga amatlah berperanan penting untuk sama-sama membantu dalam segala urusan agar berjalan lancar . Amalkanlah gaya hidup yang sihat dan makan makanan seimbang yang penuh dengan nutrisi. Ambil makanan tambahan yang mengandungi asid folik seperti B Complex, Vitamin C dan juga sumber iron yang baik untuk kesihatan anda dan bayi. Vitamin amat baik untuk elakkan keletihan dan juga bantu cukupkan keperluan asid folik agar terhindar daripada pelbagai masalah kesihatan ibu dan bayi. Seperti kurang darah, Hb rendah mahupun kurang berat badan selama kehamilan.

Apabila anda alami masalah kesihatan selama kehamilan, jangan segan untuk berjumpa doktor dan terangkan masalah yang tengah anda alami. Agar kesihatan anda dan bayi tetap terjaga.

Disini kami sarankan anda mengambil 3 serangkai seperti Vita C Plus, B Complex dan Vitalea untuk membantu ibu dan bayi cukup keperluan vitaminnya setiap hari. Juga elak keletihan dan masalah kesihatan seperti kurang darah, Hb rendah dan juga masalah kesihatan lainnya. Set ini dapat didapatkan disini.

Anda boleh juga menghubungi kami disini untuk dapatkan Set ini secara terus melalui pengkihdmatan Cash On Delivery (COD). Kami berada di area Batangkali, Ulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu dan Genting Highland. Jadi bila anda kebetulan berada di kawasan berhampiran, boleh lah hubungi kami untuk dapatkan set untuk ibu mengandung ini. Lebih mudah dan jimatkan masa anda.

Anda boleh terus menghubungi kami di nombor talian yang tertera di bawah ini.

Kaknil/ Firdaus

SMS/ Whatsapp/ Call

+60176281787

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam