Ibu Mengandung

Banyaknya Kebaikan Omega 3 Untuk Kesihatan Yang Perlu Diketahui

Asid lemak Omega 3 adalah sejenis lemak yang sangat diperlukan oleh badan kita. Pemilihan asid lemak sangat penting. Kita kena pilih makanan yang memiliki lemak yang sihat. Asid lemak Omega 3 dalam Omega Guard adalah lemak yang paling selamat dan menyihatkan. Bagaimana cara kita mendapatkan asid lemak Omega 3 yang sihat?

Asid lemak Omega 3

Asid lemak Omega 3 tidak boleh dihasilkan oleh badan kita. Kita hanya dapat sumber Omega 3 ni dari pemakanan dan juga supplement. Jadi penting untuk kita mendapatkan makanan yang ada Omega 3 atau pilihlah makanan tambahan yang ada mengandungi Omega 3 untuk mendapatkan kebaikan daripada Omega 3.

Selain itu asid lemak Omega 3 juga kaya DHA dan EPA. Badan kita perlukan keduanya untuk membantu fungsi badan kita seoptimal mungkin. Kebaikan Omega 3 ini sangat banyak untuk kesihatan kita, diantara kebaikan EPA dan DHA ini adalah:

 • Mengurangkan keradangan, keradangan pada badan boleh merusakan salur darah dan menyebabkan penyakit jantung dan strok.
 • Menurunkan tahap trigliserida dan tekanan darah
 • Mengekalkan peredaran darah dan irama jantung yang sihat.
 • Menyokong fungsi otak yang sihat dengan meningkatkan ingatan, pembelajaran dan perhatian serta melambatkan kemerosotan mental yang berkaitan dengan penuaan. Berpikir dengan lebih cepat dan elak nyanyuk.
 • Menyokong fleksibiliti sendi. Ianya menjadi pelincir semulajadi , menyenangkan pergerakan, mengurangkan kekakuan sendi, mengurangkan keradangan dan melegakan simptom sakit.

Sebenarnya Otak kita 60 % terdiri daripada lemak. Oleh itu pentingnya kita mengambil sumber lemak yang baik dan sihat untuk menyokong kesihatan minda. Salah satu nutrien yang penting itu adalah asid lemak Omega 3. seperti yang kita ketahui bahawa Sel otak kita tidak berhubung dan ianya perlukan sokongan daripada asid lemak yang sihat seperti DHA untuk kesihatan nueron (sel otak).

Otak Manusia

Kesihatan sendi sangat penting untuk kita bergerak setiap hari. Omega 3 mempunyai sifat anti keradangan. Apabila kita selalu ambil nutrien asid lemak omega 3 makan kita akan mengurangkan masalah sendi dan juga osteoporosis.

Kebaikan asid lemak Omega 3 baik juga untuk ibu mengandung. Untuk ibu mengandung disarankan ambil lemak asid Omega 3 sepanjang kehamilan. Kerana baik untuk ibu, dan juga menyokong perkembangan otak dan mata bayi. Kajian terbaru menunjukkan pengambilan Omega 3 semasa bulan -bulan terakhir kehamilan meningkatkan perkembangan sensori, kognitif dan motor bayi. Untuk ibu mengandung yang ada masalah darah rendah atau Low Bp disarankan untuk mendapatkan nasihat doktor.

Omega Guard

Asid lemak Omega 3 juga bantu untuk kesihatan kulit. Asid lemak Omega 3 sangat membantu dalam menyokong sel membran. Ianya akan mengurangkan kekeringan di bahagian kulit dan mengurangkan keradangan yang boleh menyebabkan jerawat serta kurangkan penghasilan kedutan dibahagian kulit.

Shaklee Omega Guard

Kebaikan lain dari asid lemak Omega 3 adalah untuk sistem imunisasi badan. Asid lemak Omega 3 membantu dengan menyokong penghasilan B sel dan juga meningkatkan kesihatan imun dalam aspek lain. B sel adalah sejenis sel imun dalam badan dimana ianya perlu dihasilkan untuk penghasilan antibodi supaya badan kita akan lebih kuat melawan pelbagai jangkitan.

Asid lemak Omega 3 juga membantu meningkatkan kesihatan sperma. Ianya memainkan peranan penting dalam badan sebagai komponen fosfolipid yang membentuk struktur membran sel termasuk sel sperma. Untuk kematangan sperma yang lebih sihat, sperma perlukan DHA dan EPA yang ada dalam asid lemak Omega 3.

Kenapa kita harus pilih Shaklee Omega Guard? Kita harus pilih Shaklee Omega Guard kerana:

 1. Shaklee Omega Guard memiliki gred Farmaseutikal
 2. Proses Penyulingan molekul tiga peringkat menyingkirkan komponen berbahaya, ketulenan dan kepekatan yang tinggi.
 3. Berkepekatan tinggi dan mempunyai EPA dan DHA yang tinggi berbanding jenama lain.
 4. Mengandungi 7 Spektrum lengkap asid lemak Omega 3 tulen, ada asid lemak Omega 3, asid lemak omega 9, asid lemak omega 11, asid lemak Omega 6.
 5. Bau dan rasa hanyir yang minimum
 6. Diiktiraf oleh Friends of the Sea

Jadi jangan sampai anda salah pilih asid lemak Omega 3, pilihlah Omega Guard Shaklee yang terbukti selamat dan juga diikhtiraf. Omega Guard pilihan seisi keluarga untuk lebih sihat dan aktif. Boleh diambil dari kanak-kanak usia setahun ke atas hingga dewasa.

Anda boleh menghubungi kami disini untuk dapatkan Omega Guard anda. Hubungi kami untuk bantuan dan juga info lanjut. Kami juga ada layanan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Serawak. Juga melayani Cash On Delivery (COD) area Batngkali, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Bukit Beruntung dan juga Genting Highland. Hubungi kami segera untuk dapatkan Omega Guard anda.

KakNil/ Firdaus

sms/whatsap/call

+60176281787

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam