sistem imun badan

2 Sekawan Ini Ternyata Boleh Bantu Tingkatkan Sistem Imun Tubuh Badan

Sangat penting untuk kita pastikan sistem imun badan kita kuat dan jauh daripada pelbagai jangkitan dan virus. Sudah tentu kita harus menjaga kesihatan dan pemakanan serta gaya hidup yang seimbang untuk menunjang agar sistem kekebalan tubuh berjalan dengan baik.

Banyak hal yang harus kita perhatikan. Kesihatan tubuh badan harus sentiasa terjaga agar kita dapat menjalankan aktifitas sehari-hari dengan baik. Banyak hal yang harus kita perhatikan agar dapat memastikan kita dan seisi keluarga tetap sihat dan jauh daripada pelbagai masalah kesihatan. Kalau badan sihat sudah tentu hatipun ceria dan kehidupan akan lebih bermakna.

Dalam keseharian, kadang kita terlepas pandang dan sering alami masalah dengan tabiat pemakanan dan juga gaya hidup yang semakin mencabar. Kadang keterbatasan kita menjadikan boomerang kita sendiri dan menjadikan kita lalai. Ramai dari kita yang tak begitu peduli dengan gaya hidup dan juga pemakanan sehari. Semua nak cepat katakan, semua dihujung jari dan kadang kita tak pikirkan dampak baik buruknya terhadap kesihatan kita sendiri danornag tersayang.

Kadang makanan yang kita konsumsi tidaklah sesihat yang seharusnya kita kena ambik. Kekurangan nutrisi menjadi punca kesihatan yang semakin menurun. Kadang kita menyepelekan pengambilan Vitamin dan makanan tambahan untuk menunjang dan menyokong keperluan nutrisi kita setiap hari. Vitamin diperlukan untuk mencukupkan keperluan vitamin harian kita. Mungkin sahaja makanan yang kita ambil kurang asupan nutrisinya jadi kita harus tambahkan dengan pengambilan makanan tambahan seperti vitamin.

Sebut sahaja Vitamin C, amat diperlukan dalam keseharian kita. Akan tetapi ianya kadang terlupakan kerana kesibukan kita setiap hari. Usahakan untuk mengambil Vitamin C setiap hari agar sistem imun badan kita lebih kuat dan untuk elakkan pelbagai jangkitan. Kita boleh dapatkan sumber Vitamin C dari buah-buahan, sayur-sayuran mahupun vitamin C seperti Vita C Plus.

Selain Vita C Plus, anda juga boleh mendapatkan Vitalea dan juga Ostematrix untuk membantu anda dan seisi keluarga menaikkan sistem imun tubh badan. Kedua jenis vitamin ini juga berperanan penting untuk menjaga tubuh badan agar sentiasa fit dan elak jangkitan. Selain itu juga vitamin ini juga akan membantu mencergaskan kesihatan tubuh badan. Dan membantu mencukupkan keperluan Vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh badan.

Ostematrix membantu meningkatkan sensitiviti tindak balas imun terhadap penyakit yang menyerang. Ostematrix ini membantu sel-sel antibodi berfungsi dengan lancar. Ostematrix juga merupakan formula yang lengkap yang terdapat bukan hanya kalsium akan te tapi ada tambahan magnesium, Vitamin D, Boron, Koprum, Zinc dan juga Mangan yang amat baik untuk kesihatan tubuh badan kita.

2 sekawan bantu naikkan sistem imun tubuh badan

Vitalea merupakan multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal termasuk Vitamin C. Beta Carotena untuk perlindungan antioksidan yang diperlukan tubuh. Vitalea juga membantu menguatkan imuniti badan dari serangan virus. Vitalea memgamdungi 400mcg asid folik, Vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat melalui sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten yang direka untuk memastikan penyerapan asid folik.

Jadi untuk anda semua sahabat Kaknil, jangan lupa untuk amalkan pemakanan sihat dan juga jangan lupa ambil Vitamin untuk membantu kita mencukupkan keperluan vitamin kita setiap hari. Jika anda ada yang berminat nak dapatkan Vitamin ini, jangan segan untuk hubungi kaknil disini untuk dapatkan Vitamin anda.

Anda boleh hubungi kaknil disini.

KakNil/ Firdaus +60176281787

Fb. Nila Anggraini,

Youtube: Nila Anggraini

Bagi anda yang berada di area Batangkali, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu dan juga Genting Highland, anda boleh dapatkan khidmat Cash On Delivery untuk vitamin yang anda mahukan. Dan kami melayani pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Serawak. Jadi jangan segan untuk hubungi kami ditalian yang tertera diatas ya.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam