Siapa Sangka Vita C Plus Amat Penting Untuk Kesihatan Tubuh Badan Kita

Pernah tak anda mencuba amalkan Vita C Plus? Vita C Plus ni diperkaya dengan 120mg bioflavonoid sitrus dengan Vitamin C. Vita C Plus mempunyai sistem pelepasan berperingkat untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran.

Apa itu bioflavonoid?

Bioflavonoid adalah antioksidan yang hanya dapat dalam tumbuhan dan buah sitrus. Kita boleh menjumpai bioflavonoid dalam pulpa dan sabut putih yang terdapat ditengah buah sitrus. Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh dengan fungsi utama sebagai antioksidan yang baik. Ianya juga menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umum untuk kesihatan keseluruhan.

 

 

Tahukah anda? Tubuh kita dapat melakukan apapun akan tetapi tubuh kita tidak dapat menghasilkan Vitamin C sendiri mahupun menyimpannya. Oleh itu kita perlu mengambil Vitamin C setiap hari untuk tubuh badan kita melalui pemakan harian dan juga pengambilan suplemen atau vitamin. Walaupun kita mengambil vitamin C dengan kuantiti yang banyak akan tetapi badan kita hanya dapat menyerap seperlunya sahaja dan membuangnya jika berlebihan. Mengapa kita mengambil Vita C Plus ni? Ianya kerana Vita C Plus Shaklee melalui Sustained Release System dimana 100mg vitamin C yang dilepaskan setiap jam, sepanjang 5 jam bagi memastikan penyerapan maksimum pada badan.

 

 

Vita C Plus dalam setiap tablet ada 500mg Vitamin C ianya menyamai dengan buah oren sebanyak 7.5 biji, 6 cawan brokoli atau 119 batang lobak merah. Sangat berbaloi sangat kan jika kita ambil Vita C Plus ni. Sebab kalau kita sengaja ambik 7.5 biji oren tu untuk keperluan Vitamin C kita rasa macam susah nak amalkan. Selain kos yang tinggi ianya juga akan menjadi bosan jika makan buah oren berterusan. Cara bijak untuk dapatkan Vitamin C harian tercukipi dengan mengambil Vita C Plus ini. Vita C Plus ini di ekstrak dari jagung yang lembut serta sensitif pada perut. Jadi ianya tidak akan membuat sakit gastrik mahupun sakit perut.

Berikut 10 manfaat Vitamin C Plus yang perlu anda ketahui

  • Mengurangkan risiko diserang selsema, batuk dan demam
  • Membantu menguatkan gusi
  • Membantu mengurangkan kedutan
  • Membantu mengurangkan rasa mual sewaktu hamil
  • Menurunkan kadar asid urik dan mengurangkan serangan gout
  • Membantu meningkatkan imun
  • Membantu mengurangkan jerawat dan sunburn
  • Membantu menyembuhkan luka
  • Mengurangkan masalah resdung
  • Membantu menguatkan tulang dan gigi

Banyakkan manfaat Vita C Plus ni? Jadi berbaloi sangat untuk kita ambik setiap hari. Tubuh badan lebih sihat dan ceria. Jadi tunggu apalagi? dapatkan Vita C Plus anda segera. Anda boleh menghubungi kami disini untuk dapatkan Vita C Plus anda. Hubungi nombor talian yang tertera di bawah ini. Kami menyediakan pengkhidmatan pengiriman ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Serawak. Jika anda nak melalui kaedah Cash On Delivery (COD), kami ada di area Batangkali, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Antara Gapi dan Genting Highland. Ada boleh terus menghubungi kami untuk mendapatkan produk yang anda inginkan. Mudah sahaja bukan? Jadi tunggu apa lagi? hubungi kami segera.

KakNil/ Firdaus no hp +60176281787

 

Spread the love
Suri rumah sepenuh masa dengan 3 cahaya mata yang aktif berblog untuk berkongsi kebaikan untuk semua.

Related Posts

KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE BERBANDING JENAMA LAIN

Vitamin yang sangat popular dikalangan kita adalah Vitamin C, sedari kita kecil pastinya kita selalu mendengar dan bahkan mengambil vitamin C ini sebagai makanan tambahan yang disediakan…

Spread the love

VITA-C PLUS

Vitamin C semulajadi dengan pelepasan jam demi jam Shaklee Sustained Release Vita -C Plus , merupakan pruduk pertama yang menawarkan Vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi…

Spread the love

Leave a Reply