Keputihan Yang Selalu Melanda Wanita

Masalah Keputihan memang tak asing lagi bagi wanita diluar sana. Keputihan adalah masalah keluarnya lendir berwarna putih dari faraj atau lebih dikenali sebagai keputihan. Bagaimanapun keputihan ini janganlah dianggap remeh sebab boleh mendatangkan kemudaratan bila tak cepat diatasi. Keputihan adalah pertanda adanya jangkitan kuman seperti Syphilis dan gonorrhea.

Keputihan berbahaya pada wanita

Apabila anda tidak merawat keputihan ini akan berbahaya dan boleh menyebabkan kanser pada bahagian peranakan seperti kanser serviks dan sebagainya. Statistik menunjukkan 75 peratus wanita sudah berkahwin mengalami masalah keputihan disebabkan aktiviti seksual. Penggunaan produk intim bertoksik seperti sabun, syampu dan gel mandian turut menyumbang kepada gangguan flora bakteria sedia ada di dalam faraj wanita. Biasanya keputihan ini berbau tak sedap dan gatal-gatal pada vagina.

Disini saya ingin berkongsi kepada anda bagaimana anda boleh mengatasi masalah keputihan ini dengan mengamalkan pengambilan set keputihan dari shaklee yang boleh membantu anda. Diantaranya yaitu Garlic dan Alfalfa.

  • Anda boleh menggunakan ALFALFA COMPLEX untuk keputihan kerana alfalfa boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencatikkan kulit dan otot. Alfalfa berfungi melawan tumor dan melegakan keletihan . Penggunaan jangka panjang akan menghapuskan lemak , mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung , strok dan darah tinggi.
  • Garlic  dapat membantu anda memeprtingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yie candida. Garlic juga dapat menurunkan paras kolesterol dan mencegah kanser.

Usahakan anda mengambil langkah dini untuk mencegah daripada terkena keputihan ini, dengan menjaga kebersihan diri dan persekitaran. Amalkan gaya hidup sihat dengan pemakanan dan menjaga hubungan yang sihat dengan pasangan. Hindari stress dan tekanan.  Buat senaman secara teratur dan mengkonsumsi vitamin seperti alfalfa dan garlic untuk kesihatan dan pencegahan dari keputihan ini.

 

Garlic Complex

 

Alfalfa Complex

Anda berminat untuk mendapatkan set keputihan ini ? Senang sahaja, anda boleh mendapatkannya disini. Barang yang anda pesan akan di kirim terus oleh pihak shaklee melalui kurir ke alamat yang anda berikan, sangat senang bukan? Nah tunggu apalagi? dapatkannya segera. Kami juga menyediakan pengkhidmatan Cash On Delivery di area Batangkali, Ulu Yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu, Dan Genting Highland sekitarnya.

Pengedar Shaklee Anda

Rujukan : bku nutrisi Shaklee, http://id.wikipedia.org/wiki/Keputihan, http://www.cdc.gov/std/gonorrhea/stdfact-gonorrhea.htm, http://en.wikipedia.org/wiki/Syphilis, 

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk sebarang pertanyaan, dan belian set ini,

anda boleh menghubungi KakNil/ Firdaus No Phone +60176281787

Spread the love
Suri rumah sepenuh masa dengan 3 cahaya mata yang aktif berblog untuk berkongsi kebaikan untuk semua.

Leave a Reply