8 Tips Bisnes Online Yang perlu Anda Tahu

Zaman sekarang ini ramai para peniaga yang menggunakan media online untuk membuat perniagaan. Tak kurang juga mereka yang dulunya tak tahu sama sekali menggunakan hp kini pun dah boleh menggunakan hp untuk mendapatkan wang.

Gunakan Hp untuk berbisnes

Memang tak dinafikan dunia globalisasi sekarang ini memerlukan kita untuk celik IT dan pandai menggunakan segala perangkat canggih dan media yang ada. Pada kesempatan kali ini kaknil nak berkongsi pada sahabat semua beberapa Tips untuk kita buat dalam bisnes online. Jom kita tengok apa sahaja tips yang ada tu, mana tahu kan dapat kita amalkan dalam bisnes yang kita jalani sekarang ini.

Tips Bisnes Online Jitu

  1. Kenal pasti target market produk yang akan kita jual atau pasarkan. Kenali siapa yang sesuai untuk menggunakan dan  pasarkan produk yang nak kita ada.
  2. Buat plan bisnes yang akan kita jalankan. Buat strategi yang akan dijalankan, rancangan kewangan dan juga sistem yang akan dibuat. Perancangan yang baik akan dapat melancarkan bisnes yang akan dijalankan.
  3. Pilih platform yang sesuai untuk pasarkan bisnes online anda. Contohnya sahaja buat pilihan dimana akan anda pasarkan produk jualan anda. Banyak media online yang boleh digunakan untuk melariskan dan memperkenalkan produk yang kita ada, contohnya di fb, shoppe, Lazada, ig mahupun tiktok.
  4. Buat satu laman online yang mudah di jumpai oleh Customer anda dan sentiasa update perkembangan terbaru kedai anda disitu. Anda boleh tingkatkan laman pemasaran anda dengan pelbagai kaedah marketing yang berkesan. Contohnya sahaja dengan membuat ads, juga laman web dan seumpamanya.
  5. Berikan tawaran hebat kepada pelanggan anda seperti potongan harga menarik, kempen berbelanja berhadiah dan juga lainnya yang boleh menarik perhatian pelanggan untuk membeli. Cara ini juga membolehkan pelanggan akan tetap setia dengan anda dan tak akan pindah ke kedai lain. Kerana banyak kemudahan dan potongan harga untuk mereka. Mereka boleh terus berjimat dan inilah yang paling disukai oleh pelanggan.
  6. Pantau selalu kedai online anda dengan gunakan analitis seperti contohnya Google Analystic untuk terus memantau dan menganalisis kedai bisnis online anda. Pantau pergerakan kedai bisnes online anda untuk memastikan kedai anda tetap berada di tahap yang memuaskan.
  7. Sesuaikan diri dengan keadaan semasa agar kedai online anda tetap berada di garisan yang diinginkan. Ikuti peredaran dan perubahan zaman dari masa ke semasa agar kedai online tetap up to date dan Tak ketinggalan dengan kecanggihan tehnologi yang ada. Jangan takut dengan perubahan dan inovasi yang baru.
  8. Sentiasa peka dan menjaga kualiti produk dengan baik dan pastikan kedai online anda tetap memberi layanan terbaik untuk pelanggan anda. Pastikan kepuasan pelanggan diatas segalanya. Ianya juga akan membantu membina reputasi kedai online anda agar sentiasa mempunyai raputasi yang baik dan memuaskan. Jalinkan hubungan baik dengan komunitas yang sama arah dengan anda, ini baik untuk membantu menaikkan keuntungan sesama kedai online.

Harap diingat bahwa bisnis online memerlukan dedikasi, ketekunan, dan kesabaran. Tidak ada jaminan kejayaan secara instan, tetapi dengan pendekatan yang tepat dan kerja keras, Anda dapat mencapai hasil yang baik. Mudah-mudahan sedikit sebanyak perkongsian tips bisnes online kali ini dapat bermanfaat untuk sahabat semua.

Bagi anda yang nak join bisnes online dengan kaknil, Terus klik link yang ada di bawah ini atau terus hubungi nombor talian yang tertera. Anda yang berada di area kawasan Batangkali, Ulu yam, Rasa, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu dan Genting Highland sekitarnya boleh terus berjumpa dengan kaknil jika anda nak dapatkan info lebih lanjut pasal tips bisnes online ini.

Jom Dapatkan Insentif Shaklee Disini dan jadi Pengedar Shaklee Yang Sah.

>>>Klik Disini Untuk Belian >>>Saya NAK Beli Vivix  Shaklee Disini<<<

KakNil/ Firdaus No Phone +60176281787, Agen Shaklee Anda.

Anda boleh hubungi kami juga di Facebook dan juga instagram 

#NextLevelBlogging #Blogmegashaklee #ShakleeThrive2023 #ShakleeTriumph2023 #ResVShaklee  #VivixShaklee

 

Spread the love
Suri rumah sepenuh masa dengan 3 cahaya mata yang aktif berblog untuk berkongsi kebaikan untuk semua.

Related Posts

Menariknya Percutian Shaklee Tahun 2023 Ni

Dalam Shaklee ada hadiah percutian dalam dan luar negara yang diberikan kepada Shaklee Independent Distributor (SID) yang layak. Sudah tentu percutian ini amatlah dinanti-nanti dan amat berharga…

Spread the love

Kerja Dari Rumah Hasilkan Pendapatan Tambahan

Tak dinafikan zaman sekarang ni ekonomi tak begitu memberangsangkan. Keadaan perekonomian kita agak berbeza dari kebiasaannya. Harga barang mulai alami kenaikan yang begitu kentara. Bagi mereka yang…

Spread the love

Pengedar Shaklee Area Batangkali, Hulu Yam, Bukit Beruntung, Kuala Kubu Bharu Dan Genting Highland

Inilah pathner saya dalam bisnis family ini. Dialah suami, ayah, ketua keluarga dan juga posmen saya. Banyak benda yang kami lakukan bersama-sama dirumah. Dialah Ceo saya juga….

Spread the love

Cara Mudah Untuk Renewal Keahlian Shaklee

Assalamualaikum, salam sejahtera untuk semua sahabat. Apakabar anda hari ini? semoga semua sihat. Berjumpa lagi kita dalam entry kali ini. Kali ini Kaknil akan bahas serba sedikit…

Spread the love

Seronoknya Dapat Cash Rebate Dan Makan Vitamin Percuma

Jika kita bercakap pasal cash rebate pastinya semua orang akan suka. Cash Rebate merujuk kepada pemulangan sebahagian daripada jumlah wang yang anda telah dibelanjakan. Ia merupakan satu…

Spread the love

Jom Dapatkan Peluang Insentif Shaklee Malaysia

Pejam celik-pejam celik tak terasa kaknil sudahpun nak memasuki 10 tahun sebagai pengguna Shaklee dan juga sebagai agen sah shaklee. Dalam masa 10 tahun ini sudah tentu…

Spread the love

Leave a Reply