Category Archives: Kesihatan kanak-kanak

Keistimewaan Meal Shakes Untuk Siapa

Ramai pastinya yang tak tahu bahawa Meal Shakes sebenarnya bukan untuk kanak-kanak  sahaja. Orang dewasa dan ibu mengandung pun boleh mengkonsumsi Meal Shakes. Begitu banyak manfaat Meal Shakes yang boleh kita dapatkan.

Meal shakes disukai ramai

Sebut sahaja warga emas, mereka boleh mengamalkan pengambilan Meal Shakes untuk menjaga kesihatan tubuh badan mereka dan sebagai asupan protein yang mereka perlukan. Sama seperti ibu mengandung dan ibu menyusui, mereka memerlukan tenaga sepanjang hari dan perlukan nutrisi untuk tumbuhbesaran bayi. Setiap makanan yang kita ambil tentunya akan kita kongsi dengan bayi yang ada dalam kandungan.oleh itu kita perlu mengambil  makanan dan vitamin berkhasiat untuk badan kita.



Kanak-kanak sangat menyukai serbuk meal shakes

Minuman multivitamin yang lengkap dengan perisa vanila ini memang lazat dan pastinya kanak-kanak  suka. Meal shakes ianya berbantuk serbuk dan sangat senang untuk disajikan. Meal Shakes dengan nutrisi lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral serta kaya degan protein. Untuk warga emas dan kanak-kanak  yang alami obesiti pun boleh amalakan minum Meal Shakes ini.


kredit gambar dari google

Kanak-kanak yang kerap demam sudah pasti memerlukan Meal Shakes untuk menguatkan sistem imun badan. Kebiasaan kanak-kanak  yang dihantar ke taska atau ke rumah pengasuh mudah dijangkiti penyakit dengan kawan-kawan  disana. Oleh itu sebagai langkah pencegahan perlu ibu bapa untuk mengambil jalan terbaik untuk meningkatkan sistem pertahanan anak-anak  agar tidak mudah dijangkiti penyakit ketika berada di luar rumah. Memang wajar kanak-kanak  akan demam, tetapi apabila sudah sering sekali demam sudah pasti kita akan mengambil langkah sewajahrnya untuk bertindak mencegah lebih baik daripada mengobati.

meal shakes untuk semua peringkat

Selain itu, Meal shakes baik untuk bantu atasi masalah sembelit kanak-kanak, kadang kasihan melihat anak menagis kerana sakit ketika membuang kan ? jangan risau lagi, kerana Meal Shakes boleh tolong untuk mencegah kanak-kanak dari terkena sembelit. Begitu juga testimoni dengan kanak-kanak yang alami asthma. Bagi mereka yang alami asthma, pilihan mengambil Meal Shakes adalah tepat sekali untuk pertahanan sistem imun badan mereka.


Oleh itu ibu bapa diluar sana, jangan tunggu lagi. Berikan Meal Shakes untuk seisi keluarga sekarang juga. Jangan sampai anda lewatkan hari ini tanpa secawan Meal Shakes saat bersarapan bersama keluarga tersayang. Anda boleh dapatkan Meal Shakes disini, insaaAllah anda boleh terus buat pembelian.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20% Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..?? Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini : 

 join ahli shaklee sekarang. png

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 Fb page : Qaseh firdaus Shoppe  Email : [email protected]

Kanak-Kanak Sihat Kanak-Kanak Cemerlang

Belakangan ini ramai saya mendapat pesanan dari kawan-kawan yang bertanyakan apa makanan tambahan yang terbaik untuk kanak-kanak yang sedang membesar. Kanak-kanak seringkali terdedah kepada lingkungan yang tidak sihat seperti asap rokok dan asap pencemaran. Ditambah lagi dengan cuaca yang tak menentu saat ini,  yang membuat si manja sering kali jatuh sakit. Demam, selesema adalah penyakit yang selalu dialami oleh kanak-kanak.  Oleh itu penting bagi kita sebagai orang tua untuk memastikan mereka tetap sihat dan cergas. Adakalanya kanak-kanak mendapatkan penyakit seperti batuk dan selesema kerana persekitaran yang tengah mengalami masalah tersebut, Seperti di sekolah. Mereka terjangkit dari kawan yang sama sekolah dan kelas. Bagaimana nak mengelakkan hal ini daripada berlaku..? Kita boleh mengelakkan kanak-kanak daripada terjangkiti dengan cara membentengi kanak-kanak dengan imun badan yang kuat seperti memberikan vitamin atau makanan tambahan kepada mereka. Makan makanan yang sihat dan seimbang. Selain daripada menjaga kebersihan kanak-kanak tersebut. Terapkan kepada kanak-kanak budaya mencuci tangan sesudah ke tandas dan mencuci tangan sebelum makan. Kebersihan sangat penting kerana apabila tubuh badan bersih maka penyakit tak kan menghampiri kita.

3 Serangkai yang baik untuk kanak-kanak

Disini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang makanan tambahan yang boleh dia ambil oleh si manja anda seperti Meal Shakes, Chewable vita C Plus 100 mg dan Omega Guard.  Ke tiga jenis makanan tambahan ini sangat baik untuk perkembangan si manja anda. Pengambilan secara berterusan akan menghindarkan kanak-kanak daripada serangan demam dan selesema. Antara kebaikan makanan tambahan ini boleh saya uraikan sebagai berikut ;
Meal shakes, serbuk tepung yang mempunyai perisa vanilla yang hanya diperlukan sesudu teh sahaja setiap hari. Mempunyai rasa yang sangat lazat. Yang terkandung di dalamnya menyediakan 24 jenis vitamin dan mineral. Ia dibuat daripada bahan  semula jadi yang terdiri dari buah-buahan,  sayur-sayuran,  kacang soya, laktolbumin (sejenis susu) dan lain-lain.  Meal Shakes dihasilkan untuk semua golongan seperti bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet,  pengamal sayuran, orang sakit, orangvyang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat,  meal shakes shaklee merupakan pilihan bijak.

Meal Shakes

Chewable Vita C plus 100 mg, meningkatkan sistem imun. Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman,mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, astma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema. Mencantikkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigment. Chewable Vita-c 100mg sesuai untuk kanak-kanak/dewasa yang sukar menelan tablet. Membantu mengekalkan  pertahanan semulajadi tubub badan. Dan baik untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta struktur am badan.

Chewable Vita C Plus 100mg

Omega Guard, omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya daripada makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega 3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Omega Guard sangat sesuai untuk kanak-kanak kerana menggalakkan pertumbuhan mental untuk dewasa dan kanak-kanak.  Mengurangkan paras kolesterol dan tekanan darah.  Mengurangkan risiko kanser payudara, prostat dan usus. Mengurangkan Radang sendi.

Omega Guard

Diharapkan dengan mengkonsumsi makanan yang sihat juga mengamalkan gaya pemakanan yang sihat. Kanak-kanak akan terhindar dari pelbagai penyakit. Awasi persekitaran rumah anda dan berilah makanan tambahan seperti vitamin Shaklee yang telah diuraikan di atas tadi. Kanak-kanak adalah permata yang sangat berharga bagi kita semua, jagalah mereka sebaik mungkin dan pastikan kesihatan mereka pada tahap yang terbaik.
Berikan lah yang terbaik untuk mereka tumbuh membesar dengan sihat. Anda ingin membuat pembelian Set Kanak-kanak ini…??? caranya mudah sahaja, hanya perlu KLIK DISINI sahaja. Barang yang anda pesan akan segera dikirim oleh pihak Shaklee ke address yang anda telah berikan melalui kurir. Sangat mudah bukan…?? nah tunggu apalagi, pesan sekarang yaa.. 

Rujukan: buku nutrisi Shaklee

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 Fb page : barangan baby qaseh firdaus Email : [email protected]

Tambahkan Selera Makan Anak-Anak Anda

Mempunyai Anak Yang Hilang Selera Makan Dan Kerap Sembelit. Kadang kita merasa runsing dengan pemakanan anak-anak yang sangat memilih dalam pemakanan. Setiap hari pasti ada sahaja makanan yang tak berkenan ataupun susah nak menjamah makanan. Apabila kejadian ini berterusan, maka tidak mustahil anak-anak akan mudah diserang belbagai penyakit. Pada kesempatan ini saya ingin berkongsi kebaikan Meal Shakes untuk anak-anak anda. Biasanya anak-anak susah sekali untuk makan sayuran bukan..? masalah ini juga akan menjadikan anak tersebut susah nak membuang atau biasa kita panggil anak alami sembelit.

         Dengan kebaikan Meal Shakes, anak-anak akan hilang dari masalah Meal Shakes kerana Meal Shakes terdiri dari serat dan multivitamin yang baik untuk kanak-kanak membesar. Bukan hanya diperlukan oleh kanak-kanak, Meal Shakes juga boleh diambil oleh ibu mengandung dan juga warga emas yang perlukan nutrien dalam keseharian mereka. Orang yang tidak suka meminum pil atau kapsul pun boleh mengambil Meal Shakes. Kepada anda yang ingin gemuk kerana kurang berat badanpun boleh juga mengambil Meal Shakes ini.

      Dengan mengambil Meal Shakes setiap hari tubuh badan kita akan cergas dan akan menguatkan sstem imun dalam badan. Atasi sembelit, kerap demam dan selesema. Memang nutrisi yang lengkap dalam satu. Bagaimanakah cara pengambilannya…? Mudah sahaja, untuk kanak-kanak boleh mengambil 1 sudu teh sahaja setiap hari, ambil pada masa bersarapan. Ianya boleh di campurkan dalam susu anak atau dalam makanan anak yang lain. Sedangkan untuk orang dewasa pulak, boleh mengambil  sudu besar setiap hari sekali sahaja. Sangat menjimatkan dan praktis di sajikan untuk semua. Rasanya yang lazat menambahkan lagi selera kita untuk mengambilnya setiap hari.


Testimoni sendiri ~
Dulu masa rania umur  2 tahun, saya hanya bagi Meal Shake 2,3 kali seminggu sahaja. Sekarang sudah 4 tahun saya bagi Meal Shakes hampir setiap hari  (tetapi ada juga kadang-kadang terlupa , hiihih ) , Alhamdulillah sekarang selera makan rania bertambah-tambah. Tak risau lagi dah dia nak makan apa-apa. Ini breakfast baru makan 2 slice roti bakar, lepas tu minta susu pulak. kejab lagi nak minta biskut. Memang seronok tengok anak selera makan, jadi hilang risau saya sebagai ibu. Jadi berbalaoilah jika kita laburkan sedikit wang untuk beli Meal Shakes ni. Sebab kita nak yang terbaik untuk anak kita kan..?

Jika anda ingin membuat tempahan anda boleh buat pembelian  DISINI.  Barang yang anda pesan akan segera di kirim oleh pihak Shaklee melalui kurir kepada alamat yang anda telah berikan. Sangat mudah sekali bukan caranya. Nah tunggu apalagi ..?? dapatkan segera sekarang yaa…mudah-mudahan anda sihat dan ceria selalu.
Bagi anda yang inginkan potongan harga sampai 20 %.



JOM JOIN AHLI BERSAMA SAYA….                      BANYAK MANFAAT YANG AKAN ANDA TERIMA.. NAK BONUS CASH……NAK CAR BONUS…..ATAU NAK TRAVELLING KELILING DUNIA….    HUBUNGI NO YANG TERTERA UNTUK MAKLUMAT LANJUT

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya whatsapp Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 [email protected]

MEAL SHAKES MEMANG MEMBANTU UNTUK NAIKKAN SELERA MAKAN KANAK-KANAK

 Memang sangat perit untuk menghadapi kerenah anak yang sukar makan atau liat untuk makan. Pasti anda telah melakukan belbagai macam cara untuk pastikan kanak-kanak membesar dengan sihat dan sempurna. Tetapi adakalanya kita di cabar dengan tingkah laku anak yang macam-macam. Contohnya saja saat makan, pada saat inilah anak-anak sangat perlu pemerhatian kita. Apakah mereka makan atau hanya bermain saja dengan hidangan yang kita suguhkan. Bagi saya sebagai ibu, saya pun pernah mengalami hal seperti ini. Anak saya yang pertama dulu memang susah sekali makan dan selalu memilih dalam makanan. Saya rasa sudah putus asa sekali kerana dengan tabiatnya yang seperti itu membuatkan badannya tak berapa sihat dan selalu sahaja demam. Akhirnya saya dapatkan Meal Shakes, alhamdulillah sejak mengambil Meal Shakes ini anak saya menjadi berselera makan. Walaupun hanya makan nasi dan telur, tapi dia makan begitu berselera. Senang hati apabila melihat dia begitu. Sekarang saya tidak lagi mengalami kesukaran dalam memberi makan kepada anak-anak.

Selain untuk menambah selera makan kanak-kanak, Meal Shakes juga boleh menghindarkan anak dari selesema dan demam. Kerana Meal Shakes menyediakan nutrisi lengkap 24 jenis Vitamin, mineral yang diperlukan kanak-kanak membesar. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak. Meal Shakes juga membantu tumbuh besaran, sebagai anti -oksida, dan detoksifikasi yang kaya dengan serat larut untuk membuang lemak berlebihan dan membantu membuang sisa buangan dari perut dan usus. Meal Shakes juga meningkatkan seri wajah kerana mengandungi Vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik. Tak hairan apabila kita atau kanak-kanak mengkonsumsi Meal Shakes kulit akan cerah dan berseri. Dan tentunya kelazatan rasa Meal Shakes akan menambah lagi kecintaan anak-anak kepada Meal Shakes. Dan tentunya Meal Shakes tidak menggunakan sebarang pewarna dan gula tiruan.

Hanya mencampur sesudu Meal Shakes dalam minuman kanak-kanak, ianya sudah cukup untuk mereka. Apabila anda ingin mencampur dengan susu atau minuman anak yang lain pun di perbolehkan, mungkin ianya akan menambah lagi selera kanak-kanak.
Nah tunggu apalagi…??? berikan segera Meal Shakes untuk anak anda agar tumbuh sihat dan kuat. 



Bagaimana untuk mendapatkan Meal Shakes ini..? Mudah saja …anda hanya perlu klik DISINI untuk buat pembelian. Order anda akan kami proses secepat mungkin. Pihak Shaklee akan menghantar pesanan yang anda inginkan ke address yang anda berikan semasa buat pembelian melalui kurir. Sangat mudah sekali bukan..?? Nahh tunggu apalagi pesan sekarang yaaa..

Nak kan discount atau potongan harga sampai 20%…? Jom join ahli bersama kami. Caranya mudah sahaja, hubungi no yang tertera di bawah yaa…kami akan segera melayani anda untuk pertanyaan dan maklumat lanjut.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya whatsappQaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 

MEAL SHAKE MEMBANTU ANAK UNTUK MEMBUANG DENGAN LANCAR

Kesian melihat anak selalu menagis ketika hendak membuang air besar….Untung saja ada Meal Shakes membantu melancarkan  ketika pembuangan. Kini tiada lagi sembelit dan susah membuang. Bekalkan anak anda dirumah dengan Meal Shakes agar mereka tetap sihat dan terhindar dari belbagai penyakit.
Meal Shakes adalah Multivitamin yang berbentuk serbuk yang melengkapkan keperluan harian si manja.
Manfaat Meal Shake, diantaranya yaitu :

  • Sangat membantu anak anda yang mengalami masalah sembelit.
  • Multivitamin yang melengkapkan keperluan kanak-kanak terutamanya yang “picky eater”
  • Sangat sesuai untuk meningkatkan antibodi anak anda, terutamanya  yang berada di nursery.
  • Menghilangkan astma
  • Menghindari demam
  • Anti bodi yang kuat terhadap penyakit
  • Kanak-kanak yan obesiti
  • Kurang fokus dalam pelajaran

hanya bancuhkan dalam 1 sudu kecil bersama susu atau minuman keemaran mereka. Sesuai untuk umur 1 tahun keatas. Senang dibancuh dan rasa  vanilla aiskrim sedap yang digemari kanak-kanak.

.

Saya nak BELI set Kanak-kanak ini

Kesian anak-ana yang nak membuang sampai menangis, anda mommies bertindak lah segera. Apakah anda sanggup melihat buah hati membuang sambil menangis..? kalau boleh menggantikan tempatnya, pasti kita akn buat kan…??
oleh itu berilah yang terbaik untuk merek agar ereka sentiasa sihat dan terhindar dari sembelit dan seumpamanya.
semak bingkisan ini hanya untuk anda.


Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Seluk Tangan Nak Korek from iReach HD on Vimeo.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya  whatsapp No . Phone : 0176281787

KEBAIKAN CHEWABLE VITA-C PLUS 100MG

CHEWABLE VITA-C PLUS

  • Bersifat antioksidan
  • Untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi
  • Disyorkan bagi mereka yang sukar atau tak suka menelan pil
  • Semulajadi tanpa pewarn, perasa, pemanis dan pengawet tambahan
  • Tablet yang kecil dan mudah larut di dalam mulut
  • 1 biji Chewable Vita-C terbukti berkesan untuk kecantikan kulit
  • Immune booster

chewable yang senang di makan oleh kanak-kanak

Chewable memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yag sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

berikan sebiji Chewable Vita C untuksi manja anda setiap hari

Sangat sesuai untuk kanak-kanak, senang di hisap dan rasanya yang disukai oleh kanak-kanak. Berikan hanya Vitamin C yang terbaik untuk kanak-kanak anda.

Saya nak BELI INI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya whatsapp Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 

BULAN PROMOSI MEAL SHAKES “BELI 6 PERCUMA 1 “

BELI 6 PERCUMA 1

 Anda mungkin memerlukan Mealshakes sekiranya :

✓ Anak anda cerewet dalam pengambilan makanan harian
✓ Mengalami masalah berat badan samada terkurang atau terlebih berat badan
✓ Mudah mengalami demam atau selesema
✓ Sering mengalami sembelit
✓ Mudah diserang asma
✓ Kurang fokus di dalam pembelajaran
Hubungi saya untuk tempahan sementara Promosi masih berlangsung Mei ini (^_^)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 Fb page : barangan baby qaseh firdaus Email : [email protected]