Category Archives: SET UNTUK KANAK – KANAK

ANAK SUKAR MAKAN DAN TAKDE SELERA……????

Set terbaik untuk kanak-kanak anda yang mengalami masalah dalam pengambilan makanan, ada masalah ekzema dan kemurungan disebabkan kurang fokus dalam pembelajaran. Berikan set dari Shaklee ini, Meal Shake akan membengkitkan selera makan kanak-kanak dan mengembalikan keceriaan mereka. Berikan juga sebiji Chewable Vita-C untuk sistem imun yang baik.

Mengapa kita perlu berikan Meal Shake dan Chewable untuk kanak-kanak…??

  • Meal Shake sememangnya menjadi pilihan ramai ibu bapa hari ini untuk kesihatan menyeluruh anak-anak mereka yang sedang membesar. Kebaikan Meal Shake dapat memperbaiki selera makan anak yang picky eater, memperbaiki tahap kesihatan anak yang kerap demam, batuk, asthma dan kurang berat badan sememangnya diakui ramai dan selamat untuk kesihatan kanak-kanak. 

Meal Shake Shaklee merupakan supplement multivitamin yang menjimatkan  kerana harga Mal Shakes hanya RM. 114 satu tin yang seberat 544gm. Kanak-kanak sedari usia setahun boleh mengambil meal shake ( yang tidak menyusu badan), sebanyak satu sudu teh .

  • Chewable Vita-C, kebaikannya dapat meemlihara kandungan antioksidan  semulajadi dalam tubuh. Antioksidan yang penting dalam melindungi  sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan. Menguatkan gig, tulang dan gusi yang sihat. Rasa oren semulajadi sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Menjaga kecantikan kulit dan awet muda. 1 biji chewable vita-c bersamaan dengan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg. 

SAYA NAK BELI SET INI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 Fb page : barangan baby qaseh firdaus Email : [email protected]

MAKANAN TAMBAHAN YANG BAIK UNTUK KESIHATAN

MAKANAN KESIHATAN YANG BAIK UNTUK KANAK KANAK DAN DEWASA


Zaman sekarang ramai para ibu bapa yang mengeluh kerana pemakanan kanak-kanak yang kurang berzat dan kanak-kanak mereka selalu mengemari makanan ringan, sehingga sering kali jatuh sakit. Bagaimana peranan kita sebagai ibu bapa untuk mencegah kanak-kanak terserang penyakit yang akan memudaratkan kesihatan mereka..? dengan memilih makanan yang baik dan berkualitas tentunya kanak-kanak akan tumbuh dengan sihat dan kuat serta terhindar dari berbagai penyakit.

Untuk mendapatkan kesihatan yang baik untuk kanak-kanak kita, tentunya kita sebagai ibu bapa harus pandai dalam memilih makanan apa sahaja yang akan kita sajikan kepada mereka. Seperti makanan yang mengandungi karbohidrat , protein, sayuran, dan buah-buahan. Keperluan susu pun sangat penting bagi mendapatkan kalsium yang penting bagi tubuh badan mereka.


Tak kalah pentingnya juga makanan tambahan seperti Meal Shake dan Omega Guard ini. Dengan gaya hidup yang lasak dan senantiasa berlari aktif, kanak kanak tidak punya waktu untuk duduk diam menikmati makanan yang seimbang. Sebab itulah mereka perlukan pilihan makanan segera yang baikuntuk mereka dengan pilihan kandungan rendah lemak rendah glisemik seumpama Shaklee Meal Shake.

Memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asaa nutrien untuk kanak kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat
Sumber pemakanan serat dan protein terbaik.
Kaya dengan sumber Kalsium

Glisemik indeks yang rendah. 

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita .
Kebanyakan tubuh tidak mendapat secukupnya 0mega-3 ini, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak Omega-3.

Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan. Haa… jangan taktau dalam Omega Guard Shaklee ada semua tu.. DHA, EPA, ALA…
EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

Faedah & kepentingan Omega-3:

Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya


Mengurangkan risiko strok
Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
Merendahkan tekanan darah
Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat..

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?


Ibu hamil
Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
Lelaki
Warga Emas
Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetesMereka yang mementingkan kehidupan sihat

Bagi ibu yang menyusu sangat digalakkan mengambil omega kerana dapat meningkatkan kandungan DHA dalam susu ibu secara langsung membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung dan secara langsung memberi daya ingatan yang baik terhadap ibu dan anak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita. 

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 Fb page : barangan baby qaseh firdaus Email : [email protected]

SET UNTUK SI MANJA ANDA

SET UNTUK SI MANJA ANDA

Selalu runsing dengan kanak kanak yang tak menjamah makanan di meja makan..?
Memang masalah yang besar bagi para orang tua yang memiliki kanak-kanak yang susah untuk makan kerana tentunya kanak-kanak yang sukar makan akan terdedah kepada masalah berat badan dan kesihatan lainnya. Selalu mengkonsumsi makanan yang cepat sajipun tak berapa elok, selain mengandung bahan pangawet, makanan ringan atau Junk Food juga terdedah kepada belbagai macam penyakit.
Bagaimana para orang tua di era yang serba canggih ini untuk mengatasi masalah kekurangan  nutrisi yang dialami oleh kanak-kanak mereka…? tentunya belbagai macam cara akan dilakukan bukan ..? seain pemakanan yang teratur tentunya juga penting menjaga atau memperhatikan kandungan zat yang ada dalam makanan kanak-kanak tersebut.
Banyaknya lambakan makanan tambahan yang beredar di pasaran tentunya menjadi masalah tersendiri juga bagi kita para ibu bapa untuk memilih mana satu makanan tambahan yang sesuai untuk anak kita. Kerana selain memikirkan faktor keberlangsungan dimasa hadapan juga sebagai salah satu sebab mengapa kita memilih makanan tambahan untuk anak kita ialah kandungan daam makanan tambahan itu berbahaya atau tidak untuk jangka masa akan datang.
Meal Shakes dan Omega Guard dari Shaklee ini memang terbukti keberkesanannya selama lebih dari 50 tahun ini, selain kandungan yang selamat, ianya juga salah satu makanan tambahan yang semula jadi. Oleh itu kita para orang tua tidak akan takut atau ragu-ragu dalam mengkonsumsi makanan tambahan ini. Karena ianya telah terbukti secara klinikal dan telah diuji kaji oleh pakar-pakar 
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 Fb page : barangan baby qaseh firdaus Email : [email protected]

SET UNTUK KANAK – KANAK

Anda mengalami masalah dengan kanak kanak yang kurang berselera ketika makan dan selalu nampak kurang bermaya dan tak bersemangat….???
amalkan pengambilan Meal Shake dan Omega Guard ini, insaaAllah dapat membantu menyelesaikan masalah anda….
anak akan tampak ceria dan mempunyai selera makan yang baik….selain menguatkan anti bodi anak anda juga menjauhkan serangan demam dan selesema…..
dapatkan segera ……!!! pm sy jika anda berminat yer…

Anda boleh Whatsapp di 0176281787 atau di talian 03-60571457