Bolehkah Bebas Hutang Dengan Jana Pendapatan Sampingan Dari Rumah?

Salah satu cara untuk bebas dari hutang ialah dengan menjana pendapatan sampingan. Tak kira la pendapatan dari mana, asalkan ianya halal dan mendatangkan hasil yang lumayan. Pada masa sekarang trend dikalangan kita memiliki pendapatan sampingan dengan cara berniaga di talian atau pun secara online. Tentunya dengan memiliki pendapatan sampingan ini membolehkan kita bebas dari hutang dan akhirnya memiliki tabungan yang boleh kita guna untuk masa depan kita kelak.

Tak mustahil kita mendapatkan pendapatan yang lumayan hanya kerana bermula dari rumah. Boleh dilihat ramai peniaga-peniaga online yang memulakan bisnis mereka dari rumah sudahpun bergelar jutawan sekarang ini. Kenapa kita tak manfaatkan peluang ini untuk kembangkan potensi yang kita miliki.

Bagaimana Mahu Dapat Duit Lebih Hingga Boleh Bayar Hutang ?

Sebelum ini saya memang memiliki bisnis online seperti barangan bayi, kanak-kanak dan wanita. Ketika itu anak sulung saya bermasalah dengan pemakanannya, anak saya susah sangat nak menghabiskan makanannya. Dan pada akhirnya saya ternampak satu iklan yang menampilkan kehebatan Meal Shakes boleh bantu naikkan selera makan kanak-kanak. Dari situlah bermulanya saya mengenali Shaklee ini. Kemudian saya belikan Meal Shakes ini untuk anak saya dan memang nampak hasil yang memuaskan. Selera anak saya kembali dan nampak lebih ceria. Dari situlah saya berpikir nak kongsi kebaikan  Meal Shakes ini kepada orang ramai dan memutuskan untuk menceburi bisnis Shaklee secara online. Ditambah lagi bila dilihat syarikat Shaklee adalah syarikat yang sudah lama berdiri lebih 50 tahun dipasaran. 

Meal shakes

Bermula lah sesi penulisan saya pada ketika itu. Menulis dalam blog, yang sebelum ini pernah saya buat tetapi hanya untuk suka-suka sahaja, sekarang menjadikan saya lebih ingin menulis lebih dalam lagi. Menulis tentang kebaikan produk Shaklee. Dan berkongsi kepada pembaca blog saya. Potensi Shaklee memang nampak besar dimata saya, tentunya dengan melihat kejayaan -kejayaan teman dan master-master yang telah pun berjaya dalam Shaklee ini.

Bagaimana anda nak memulakan bisnis ini ? 

Sebenarnya tak susah kalau anda “nak” dan mempunyai keinginana untuk berubah. Dan yang paling penting sekali nak bebas dari hutang dan pelbagai komitmen kan ? Baiklah saya akan terangkan kepada anda.

Mula-mula anda hanya kena mendaftar menjadi ahli yang sah. Nak daftar mudah sahaja, hanya berikan komitmen bayaran RM35 dan anda boleh menjadi ahli berdaftar serta merta. Dan tentunya bermulalah pada saat itu perjalanan baru anda. Untuk pengetahuan anda bayaran Rm35 itu bukan untuk saya, tapi adalah bayaran yang dikenakan oleh Shaklee Malaysia sebagai yuran pemprosesan menjadi ahli. Anda pun boleh mendapatkan keahlian percuma dengan membuat pembelian produk sebanyak 100uv bersamaan dengan lebih kurang RM400, dan anda akan terus dapat keahlian secara percuma tanpa harus membayar yuran keahlian. Sangat mudah bukan? dan berbaloi sekali. 

Jom Join Ahli Shaklee DISINI

Sangat banyak manfaat-manfaat yang akan anda peroleh seperti:

  • Bimbingan/coaching adalah PERCUMA dan ianya 100% secara online, Kami mempunyai grup support yang juga berjalan secara online, dan boleh berkongsi maklumat dengan ramai lagi rakan-rakan lainnya.
  • Tidak perlukan modal untuk membeli stok . Stok tidak perlu djsimpan di rumah. Jika ada pelanggan yang mahu beli produk, hanya buat belian secara online dan Shaklee akan terus poskan pada alamat pelanggan.
  • Tidak perlu menghadiri kelas, seminar secara berkala. Ada juga pelbagai kelas dalam talian. Jika berminat untuk ke kelas ianya adalah kelas yang bermanfaat  dianjurkan oleh Shaklee Malaysia seperti kelas nutrisi untuk belajar tentang produk.
  • Bisnis yang sangat mesra keluarga. Anda boleh berbisnis sambil menjaga anak-anak dan juga masih boleh meneruskan bisnis walaupun anda bekerja di pejabat.
  • Masa yang fleksibel hanya peruntukkan masa 2.3 jam sehari untuk belajar dan mantapkan skill yang akan anda pelajari di dalam group.
  • Kebiasaannya kami akan berkomunikasi melalui group-group secara online. Dan jika ada kelas pun ianya adalah atas permintaan ramai dan keinginan kami sendiri. Sesekali berjumpa sambil minum teh yang kami buat ala-ala “potluck” dimana kami berjumpa sambil makan dan belajar. Ataupun kami akan berjumpa pada sesi kelas nutrisi yang diselenggarakan oleh pakar nutrisi dari Shaklee.

Nah sekarang langkah pertama ada dihadapan anda. Mulailah langkah pertama itu dengan hanya klik link dibawah ini

Side Income Dari Rumah Yang Lumayan

Kalau kita tak mulai dari sekarang, takut nanti terlepas peluang, kalau anda tak cuba sampai kapanpun akan berada pada kedudukan yang sama juga. Baik anda gunakan peluang ini sebaik-baiknya. Mudah-mudahan kajayaan akan menyertai anda.

Saya Adalah Pengedar Shaklee Area Batang Kali

KakNil/ Firdaus Call/wassup 0176281787

 

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20% Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..?? Mudah sahaja… hanya terus hubungi kami disini. 

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms) Qaseh Firdaus No . Phone : 0176281787 

Spread the love
Suri rumah sepenuh masa dengan 3 cahaya mata yang aktif berblog untuk berkongsi kebaikan untuk semua.

Related Posts

KEAHLIAN SECARA PERCUMA BERSAMA SHAKLEE

KENAPA KENA JADI AHLI SHAKLEE…??? Kebiasaannya mereka menjadi ahli Shaklee adalah untuk membolehkan mereka membeli sebarang produk Shaklee pada harga ahli iaitu up to 33% less dari…

Spread the love

This Post Has 14 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: